Actualitate

Cruce nouă la Catedrală

Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploieşti a mai bifat o etapă importantă în procesul de reabilitare. Marţea trecută a fost înalţată şi sfinţită o nouă cruce pe turla centrală.

Cu ocazia acestui eveniment, preoţii participanți au ținut o slujbă lângă sfântul lăcaș și i-au pomenit şi pe martirii Revoluţiei din decembrie 1989.
“Aș putea să-l numesc pe acela care m-a inspirat în alegerea acestei zile. Domnul președinte al Consiliului Județean, Mircea Cosma, mi-a spus să punem crucea acolo unde se cuvine, pe 21 decembrie, pentru că este ziua eroilor căzuți în decembrie 1989 pentru libertatea și demnitatea poporului român”, preotul Catedralei Sf. Ioan Botezătorul din Ploiești, Aurelian Frusinoiu.

Proiect amplu
Lucrările de reabilitare ale  acestui lăcaș au început în urmă cu trei ani. La finalul acestora, catedrala va avea o suprafaţă mai mare. Toate acestea au putut fi posibile datorită unor sponsorizări, dar şi a alocării de fonduri de la bugetul local şi cel judeţean.
“Din cauza limitărilor bugetare noi am acordat două miliarde de lei, ca și anul trecut, pentru punerea în siguranță a acoperişului, dintre care una dintre problemele importante era fixarea crucii în loc, pentru că de acolo pleacă acoperirea cu tablă în jos. Anul viitor ne-am gandit să dăm 10 miliarde de lei pentru închiderea conturului exterior”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Crucea a fost realizată chiar în curtea Catedralei, este din fier forjat şi cântăreşte 700 de kilograme, la o înălţime de 12 metri.
Turla căreia i-a fost destinată are aproape 40 de metri înălțime. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co