Actualitate

Gheorghiu, Chirilă şi Rednic se mută la Buşteni

Angela Gheorghiu, Tudor Chirilă, Lupu şi Cornelia Rednic sunt cetăţeni de onoare ai staţiunii Buşteni. Toţi au primit diplome şi terenuri gratuite, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate de administraţia locală.

Fiecare artist a primit în aplauzele publicului, diploma de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, dar şi titlul de proprietate pentru câte un teren de 500 de metri pătraţi. La soprana Angela Gheorghiu, Moş Crăciun a venit mai devreme. Era în vacanţă la munte, când a fost anunţată că este aşteptată la Primărie pentru a fi numită cetăţean de onoare al oraşului. O leagă amintiri dragi de staţiune, iar acum îşi va construi o locuinţă aici. „A fost o mare surpriză pentru mine. Am venit cu mai mulţi prieteni şi am fost anunţată că sunt aşteptată la Primărie. Cred că Moş Crăciun a venit sub chipul domnului primar. De acest oraş mă leagă atât copilăria, cât şi studenţia. A fost un moment emoţionant pentru mine şi nu-l voi uita prea curând”, a spus soprana Angela Gheorghiu.

Cânt de mulțumire
În semn de mulţumire familia Rednic a cântat un colind maramureşean, în timp ce Tudor Chirilă şi-a făcut planuri de viitor: se gândeşte să-şi construiască la Buşteni un studio de înregistrări. „Ar fi frumos să am o casă, dar şi mai mult mi-ar plăcea să am un studio, unde să poată veni mai mulţi artişti. Ar fi ideal să nu mai înregistrăm muzică în oraş, sub presiunea traficului şi a altor factori. Vii, stai o lună aici şi nu faci decât muzică, pot veni şi prietenii tăi. Cred că este o idee bună şi mă gândesc să o pun în practică”, a povestit artistul Tudor Chirilă. Seara s-a încheiat la o cabană din staţiune, acolo unde oaspeţii au petrecut şi au asistat la tăierea porcului şi au mâncat preparate tradiţionale. Dacă anul trecut, administraţia locală a numit cetăţeni de onoare patru sportive, anul acesta titlurile au fost acordate oamenilor de cultură. “Ei au obligaţia să promoveze oraşul Buşteni acolo unde au concerte. I-am ales pe ei, deoarece am considerat că staţiunea susţine mereu performanţa şi trebuie să avem oameni de vârf. M-am bucurat când doamna Angela Ghoerghiu mi-a spus că anul viitor va petrece Crăciunul în viitoarea sa casă din Buşteni. Sunt oameni valoroşi şi ne mîndrim cu ei”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.  Lista cetăţenilor de onoare nu se încheie aici. Administraţia locală spune că şi anul viitor va numi mai mulţi ambasadori ai staţiunii, pentru a promova Buşteniul. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co