Actualitate

Actualitatea economică

Preţul petrolului, la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani

Preţul petrolului a atins, la data de 22 decembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, de aproape 91 dolari pe baril, susţinut de reducerea stocurilor din Statele Unite şi temperaturile scăzute din SUA şi Europa. Un alt factor care a influenţat piaţa este optimismul investitorilor privind accelerarea creşterii economice din SUA, în ultimele luni ale acestui an

Un ploieştean este noul director general al TIAB România

TIAB România, una dintre cele mai mari şi mai apreciate companii de construcţii, instalaţii şi echipamente electrice din România, are un nou director general. Acesta este Liviu Florea, care până acum a fost director regional în cadrul aceleiaşi companii. Liviu Florea este ploieştean, ceea ce demonstrează încă odată că Prahova are profesionişti care pot conduce un business de anvergură la nivel naţional şi nu numai.
Numele TIAB este legat atât de Rafinăriile Brazi, Astra Română, Vega, Teleajen, Steaua Română Câmpina, Oneşti, Piteşti, Dărmăneşti, Midia-Năvodari, fără ca această enumerare să fie atotcuprinzătoare. În afara hotarelor ţării, TIAB şi-a legat numele de execuţia instalaţiilor electrice şi de automatizare pentru rafinării din Siria, Iordania, India, Pakistan, Irak, Federaţia Rusă şi nu numai.

Prahova, fruntaşă la accesarea fondurilor europene

Judeţul Prahova continuă să fie unul dintre motoarele economiei naţionale.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat că „în anul 2011, am prevăzut în bugetul Consiliului Judeţean suma de 26 de milioane de euro ca şi cotă de cofinanţare a proiectelor pe fonduri europene”. Când a candidat, în 2008, pentru funcţia de preşedinte a acestei instituţii, Cosma a promis că în mandatul său de 4 ani va atrage fonduri europene în valoare totală de 600 de milioane de euro, sumă care a fost, însă, depăşită, încă din primul an! Invitat la emisiunea REUŞITA, realizată de Daniel Lazăr, Mircea Cosma a spus că „în acest moment, unul din patru euro, ca investiţii străine în România, ajunge în Prahova. Cred că judeţul nostru va fi campion al PIB-ului (n.n. – Produsul Intern Brut) în următorii zece ani, graţie investiţiei OMV Petrom în centrala de la Brazi”.

Programul Rabla şi pentru instituţiile publice

Instituţiile publice se vor putea înscrie, începând de anul viitor, în Programul Rabla dedicat înnoirii parcului auto naţional, ca urmarea a aprobării unei ordonanţe de urgenţă privind unele măsuri financiar-bugetare. Pentru a putea accesa Programul Rabla, instituţiile publice trebuie să se finanţeze fie integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, fie din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, după caz, sau integral din venituri proprii.

BNR preschimbă bancnotele din vechea emisiune monetară

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că bancnotele imprimate pe suport de polimer şi monedele metalice din vechea emisiune monetară vor putea fi preschimbate. Operaţiunea se va face pe termen nelimitat, doar la sediile BNR, începând cu data de 3 ianuarie 2011. Preschimbarea se va face fără taxe şi comisioane, doar la Banca Naţională a României, sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, prin prezentare la ghişeu sau remitere prin poştă, se arată în comunicatul emis de banca centrală.

Rubrică realizată de cotidianul online economic www.prahovabusiness.ro, care vă doreşte La mulţi ani!

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co