Actualitate

Coşmarul şoferilor şi al autorităţilor

dn1-la-sinaia-cosmarul-soferilorDrumul Naţional nr. 1, în zona staţiunii Sinaia, arată ca după bombardament. Gropile din asfalt abia mai pot fi ocolite de şoferi, zidurile de sprijin stau să pice, iar în anumite locuri gardurile de pe margine ar putea oricând să cadă peste case.

Edilul staţiunii spune că de doi ani DN1 este într-o stare jalnică. Atât localnicii, cât şi turiştii se plâng de această situaţie, iar administraţia locală a înaintat mai multe adrese Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, însă până acum… fără rezultat. „Este o neglijenţă totală a reprezentanţilor Companiei Naţionale. Am făcut foarte multe scrisori, inclusiv directorului pe Prahova. Domnul Manta ne-a minţit pentru că ne-a promis că vor începe asfaltările şi nu s-a întâmplat acest lucru. Dacă au găsit bani să asfalteze drumul de la Comarnic până la Azuga, la Sinaia nu au făcut rost de fonduri nici măcar să astupe gropile. Nu spun, că zidurile de sprijin se dărâmă, orașul Sinaia este izolat, nu este luat în calcul deloc de către cei de la Compania Națională de Drumuri și de către Ministerul Transporturilor. Este o bătaie de joc pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum. Foarte mulţi sinăieni şi turişti se plâng de aceste lucruri. Sunt oameni care au intrat cu maşine în gropi şi le-au distrus”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Disperarea șoferilor
Craterele din Sinaia abia dacă mai pot fi ocolite de şoferi. Şi canalele reprezintă adevărate capcane pentru participanţii la trafic. Mai mult decât atât, zidurile de lângă DN1 au început să se dărâme încă de acum un an, însă nu au fost luate măsurile corespunzătoare. În loc să fie reparate, au fost montate în dreptul lor câteva balize. Acum, ele reprezintă un adevărat pericol, atât pentru pietoni, cât şi pentru cei care circulă cu maşina. Şoferii s-au săturat să facă slalom printre gropi pe Drumul Naţional nr.1. Spun că asta este cea mai fericită situaţie, deoarece de cele mai multe ori, nu le pot ocoli şi ajung cu maşina în service. „La Sinaia, DN1 arată deplorabil. Mă surprinde faptul că s-a început asfaltarea doar pe un sens de mers la Poiana Ţapului şi deja s-a făcut o pauză la lucrări. Gropile sunt mari şi se pot întâmpla oricând accidente. Mi-am nenorocit şi autoturismele. La fiecare 30.000 de kilometri trebuie să îmi refac direcţia”, a spus Marius Nedelcu.  „Suntem terminați! Cu mașinile, cel puțin, ar trebui dată în judecată Compania de Drumuri… Nu ne despăgubește nimeni și bucșăraia, astea…”, sunt toate scumpe, a spus un alt participant la trafic. „Capacele alea de acolo, de la Frasinului, care au fost sparte, au fost înlocuite, dar au fost puse tot strâmb… Sunt altele aici, aproape de Ceramică, sau cum îi spune, e la fel, până nu se întâmplă o nenorocire, nu cred că se iau măsuri, e groapă foarte adâncă, de 30 de centimetri, capac spart…”, a declarat un conducător auto. „DN1, la Sinaia, putem spune că arată deplorabil. Ceea ce mă surprinde este faptul că s-a început asfaltarea doar pe sensul de mers spre Bușteni, doar pe partea stângă și deja s-a făcut o pauză. Din momentul în care se vrea să se treacă de pe banda opusă pe banda aceasta, întâmpinăm dificultăți mari, se poate întâmpla accident. Au rămas gropile nefăcute, măcar să fie plombate”, și-a exprimat nemulțumirea o altă persoană.

Coșmarul localnicilor
De-a lungul anilor, apa care se scurge necontrolat pe DN1, a afectat structura acestuia. În zona gării din staţiune, o familie priveşte neputincioasă cum gardul stă să cadă. Oamenii spun că au făcut zeci de reclamaţii, însă nu au primit nici un răspuns. Acum, se tem că alunecările vor afecta în curând şi casa. „Toată apa vine peste noi, se dărâmă casa, cine ne mai dă nouă casă? Ne-au pus balizele astea, ne-au luat și bolovanii ăștia care mai țineau apa… Au pus ăștia, ca să nu se mai vadă urât și… la revedere! Asta e situația”, a declarat proprietara.
Şi totuşi, pe DN1 se mai şi lucrează. Intens, ce-i drept! Însă nu la asfaltări şi reparări, ci la vopsirea parapetului….

Discuție telefonică între primarul Vlad Oprea
și directorul Serviciului Drumuri Naționale Prahova.

Vlad Oprea: „Bună ziua domnul director! Vă sun și eu, a nu știu câta oară, ce mai facem cu gropile astea pe DN1, că Sinaia e singurul oraș unde nu s-a astupat nicio groapă și tot DN1 e la pământ, pur și simplu. Ați pus covor asfaltic la Bușteni, la Azuga, la Câmpina… La Sinaia nici măcar nu se astupă gropile, ce facem? Nu mai e DN1, a fost scos din nomenclator, nu mai ține de Drumuri Naționale?”
Valerian Manta: „Domnul primar, am luat-o de sus”.
Vlad Oprea: „Așa ați luat-o și acum trei ani, de sus…”
Valerian Manta: „Venim dinspre Azuga și avem covor aprobat până inclusiv Sinaia”
Vlad Oprea: „Da domnule director, dar asta mi-ați spus și acum doi ani și acum trei ani… Tot așa, ați luat-o de sus…”
Valerian Manta: „Eu vă spun acum, ce-a fost acum doi ani, trei ani, a fost…
De data asta, sper să nu pierdem banii și utilajele și asfaltul și venim frumos, de la limita cu Predealul, suntem în Azuga, continuăm ce mai avem în Bușteni, până la Posada, inclusiv”.

Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co