Actualitate

Pensionarii nu mai au nimic de pierdut

mitingPeste 200 de pensionari din Ploiești și-au strigat amărăciunea în fața Palatului Administrativ.

Oamenii au spus că noile măsuri de ieșire din criză îi vor băga în mormânt. Dacă de obicei vârstnicii protestau pașnic, săptămâna trecută aceștia au fost pe punctual de-a izbucnit violent, au huiduit și și-au urlat disperarea. S-au înarmat cu portavoci, ba chiar și cu o coroană de flori. Printre ei se vedeau femei plăngând și, la un moment dat, un bărbat chiar a leșinat.
Și numărul protestatarilor a fost mai mare decât la alte proteste. Oamenii au fost anunțați prin afișe puse la scara blocului, sau pe stâlpi, și mulți trecători s-au alăturat celor care strigau.
Ei spun că tăierea valorii punctului de pensie îi va aduce în sapă de lemn. Deja au venituri foarte mici, sunt bolnavi și se descurcă greu cu cheltuielile de zi cu zi. “Eu îi propun domnului președinte să ne eutanasieze. Când va trimite scrisoarea către Fondul Monetar Internațional, să aibă și legea adoptată, de eutanasiere, a celor care vor să moară”, a declarat o altă femeie participantă la miting. “Nu plecăm din stradă până nu se rezolvă. Asta este prima formă. Ne vom alia confederațiilor sindicale, vom merge la mitingul de la București și la greva generală”, a declarat președintele Asociaţiei Județene a Pensionarilor Prahova, Sofia Cioc.
Căldura și-a spus, însă, cuvântul și unul dintre protestatari a leșinat. Și-a revenit repede, în ambulanță, și de acolo a protestat în continuare.
“Vom trăi cum vom trăi, până în septembrie, că avem ce mânca și au dat verziciunile… O vom scoate noi la capăt până în septembrie, dar din septembrie ce vom face? E jale”, a spus protestatarul, din interiorul ambulanței. Liderii pensionarilor au lăsat un memoriu prefectului Adrian Dobre.  R. E.


Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co