Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Copiii au umplut taberele de schi

Taberele de schi de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de copiii care au ales să se bucure de zăpada căzută la munte.

La Buşteni, instructorii au de treabă încă de dimineaţa, când îi scot pe cei mici la exerciţii uşoare de încălzire. “La tabără învăţăm copiii să schieze pe categorii – începători, medii, avansaţi. Ei învaţă să facă virajele mai întâi în plug, apoi avansează, virajul ştem şi în continuare”, a declarat instructorul de schi Adrian Pantazoiu. După împărţirea pe grupe, avansaţii fac demonstraţii pe schiuri, iar începătorii învaţă noţiunile elementare în zona amenajată la baza pârtiei. “Ne bucurăm că au venit copiii în număr extraordinar de mare şi profită de această vacanţă. Cei începători învaţă să facă primii paşi pe schiuri, cei medii au reuşit, după prima zi, să coboare toată pârtia – ceea ce pentru noi este îmbucurător-, iar cei avansaţi fac între 10-15 ture pe zi, iar tehnica lor de virare se îmbunătăţeşte în fiecare zi”, a spus instructorul de schi Victor Ciortea.

Bucuria contra cost
1.200 de lei costă  o săptămână petrecută în tabără, aceasta incluzând 3 mese pe zi, transportul cu telescaunul, antrenamentul zilnic de patru ore şi suplimentele nutritive pe care le primesc copiii pe pârtie. Cei mici sunt bucuroşi de ceea ce li se întâmplă. “E genial, e super… E a treia zi în care schiez şi e foarte tare”, a spus unul dintre copiii din tabără. “Acum am fost pe pârtia mare şi o să vedem dacă trec la avansaţi”, a spus un băieţel proaspăt pasionat de sporturile de iarnă. Seara, la vila în care sunt cazaţi copiii, aceştia au parte de surprize menite să-i determine să se relaxeze şi să termine ziua într-un mod cât mai plăcut. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co