Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Mai puţine accidente

Serviciul Salvamont Prahova a făcut bilanţul anului care a trecut şi au ajuns la o concluzie satisfăcătoare: numărul accidentărilor petrecute pe pârtii în 2011 este mai mic decât în anii precedenţi.

Acest lucru s-a datorat în principal faptului că turiştii au înţeles că respectarea regulilor pe pârtii îi fereşte de accidente.
„Turiştii au început să înţeleagă să nu vină pe pârtii cu sania sau cu mijloace improvizate şi numărul accidentelor a scăzut cam cu 15%: acum trei ani am avut 220, anul trecut am avut 178”, a spus şeful Serviciului de Salvamont Prahova, Gheorghe Cotinghiu.
Cele mai multe accidente au loc din cauza teribilismului unora dintre turişti. „Schiorii şi snowboarderii care vin la pârtie să-şi vadă limita superioară a ceea ce pot să facă, pentru că ne-am confruntat cu foarte multe cazuri în care un turist a venit pentru prima dată pe schiuri, s-a dus în partea superioară şi acolo nu a avut ce să facă, a rămas blocat”, a explicat Gheorghe Cotinghiu.
Chiar dacă pe munte a nins, iubitorii schiului extrem încă nu pot ataca văile din Bucegi, deoarece există riscul formării de avalanşe.
Salvamontiştii îi avertizează pe  turişti că în această perioadă traseele montane sunt acoperite cu gheaţă şi sunt închise. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co