Imobiliare Valea Prahovei
Social

Copii agresaţi

Bătaia nu este ruptă din rai! O pot spune cu tărie cei 945 de copii din Prahova, abuzaţi de părinţi sau rude doar pe parcursul anului trecut. Din nefericire, acestea sunt doar cazurile care au ajuns la Protecţia Copilului, pentru că din statistici reiese că mulţi alţi minori suportă rele tratamente din partea celor care i-au adus pe lume, în mod regulat. Dacă îi întrebi pe părinţi, aceştia vor spune cu tărie că aleg alte metode de corectare a greşelilor copiilor lor.
Şi totuşi, aproape un sfert dintre cazurile semnalate au necesitat scoaterea minorilor din familie ca formă de protecţie, după cum a declarat directorul adjunct al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Bocioacă.
Astfel, dacă cei mai mulţi dintre părinţii reclamaţi şi-au neglijat copiii, aceasta fiind tot o formă de abuz, 148 de minori au fost abuzați fizic, alţi 68 psihic, în timp ce 14 copii au fost abuzaţi sexual. Un părinte a fost arestat după ce s-a constatat că şi-a abuzat copilul. De multe ori, problemele din familie sunt observate de cadrele didactice care spun că din nefericire, copiii abuzaţi pot deveni la rândul lor, abuzatori. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co