Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Locuri puţine la grădiniţe

A început goana pentru a obţine un loc la o grădiniţă! Pentru anul şcolar 2011-2012 sunt disponibile aproximativ 24.000 de locuri în unităţile de învăţământ pentru preşcolari.

Locurile ce pot fi ocupate în acest an sunt prea puţine, însă, pentru numărul mare de copii care ar trebui să fie înscrişi. Din aceasta cauză, părinţii au luat, deja, cu asalt grădiniţele cu program prelungit, pentru a fi siguri că micuţii lor vor prinde un loc. Conform datelor deținute de autorități, în judeţul Prahova sunt 360 de grădinițe cu program prelungit şi 31 de instituții de profil cu program normal, cele mai căutate fiind cele cu program prelungit. “Rămâne în continuare o problemă de actualitate numărul mic de locuri din grădiniţe, însă părinţii trebuie să stie că cel puţin pentru cei de grupă pregătitoare,  problema are rezolvare. Toţi vor fi cuprinşi în instituţiile de învăţământ prahovean”, a declarat inspectorul şcolar din cadrul Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova, Aurel Graur.

Alternativa costă mai mult
Din acesta cauză, părinţii se gândesc la alternativa înscrierii micuţilor la o unitate de învăţămînt particulară, deşi costurile sunt foarte mari. “Nu mi se pare normal să fiu nevoit să alerg cu mai multe luni înainte, ca să-mi înscriu copilul la grădiniţă şi să mă trezesc apoi că in clasă mai este cu încă alte 30 de suflete. Mă gândesc serios să îmi dau copilul la o grădiniţă particulară, deşi nu prea îmi permit. Însă, suntem părinţi şi pentru educaţia copiilor noștri facem totul”, a spun Adrian Goldschmidt, din Ploieşti. Pentru anul şcolar 2012-2013, inspectorii  din cadrul ISJ Prahova preconizeaza o scădere a numărul de locuri din grădiniţele din judeţ, cu aproximativ 350, şi asta din cauza scăderii numărului de copii. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co