Imobiliare Valea Prahovei
Social

Au crescut chiriile ANL în Sinaia

Familiile care locuiesc în blocurile ANL din Sinaia nu mai beneficiază de chirii subvenţionate. Măsura se aplică doar locatarilor care au împlnit 35 de ani şi a intrat în vigoare în luna ianuarie.

Aleşii au stabilit, în ultima şedinţă de Consiliu Local, tarifele pentru 2011, conform legii nr. 152 din 1998, care prevede că persoanele cu vârsta de peste 35 de ani trebuie să plătească chiriile la preţul pieţei. Decizia vizează 38 de familii din cele 99 care au un apartament sau o garsonieră în locuinţele ANL din cartierul Platou. „După ce s-au scumpit toate, adică benzina şi alimentele, acum au majorat şi chiriile. Am ajuns în pragul sărăciei. Preţul mi se pare mare, având în vedere că multe persoane nu câştigă mai mult de 600 de lei lunar. Nu este un lucru bun, mai ales că noi, cei din Sinaia, nu avem posibilităţi foarte multe de a ne angaja, în afară de domeniul turismului, care nu merge foarte bine. E foarte greu să ne descurcăm, iar acest lucru ar trebui să dea de gândit  consilierilor locali”, a spus Gheorghe Bărburiceanu.

La pragul de jos
Aleşii locali din Sinaia spun că au aprobat preţul chiriilor la nivelul minim permis de lege. Astfel, pentru o garsonieră, o familie va plăti lunar, de la sfârşitul lui ianuarie, 170 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, 250 de lei. „Este vorba doar de cei care au împlinit 35 de ani, deoarece până la această vârstă chiria a fost la preţuri foarte mici pentru că statul a subvenţionat-o în anumite condiţii. Pentru cei care au împlinit 35 de ani legea ANL-ului ne obligă să ridicăm chiriile la valoarea pieţei. Totuşi, ţinând cont că majoritatea celor care locuiesc acolo sunt bugetari şi au salarii modeste, am încercat să le prindem cele mai mici cuantumuri. Pentru că legea ne permite anumite variaţii, am scos cele mai mici chirii, faţă de alte localităţi din ţară unde chiria depăşeşte 400 de lei”, a explicat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Aşadar, s-a decis ca toate cheltuielile de reparaţie sau de întreţinere să fie plătite separat, doar atunci când este cazul. Preţul chiriei a fost stabilit în conformitate cu legislaţia în vigoare, spun autorităţile locale, iar pentru obţinerea acestor preţuri s-a calculat coeficientul minim, deoarece, în caz contrar tariful lunar ar fi ajuns la 250 de lei pentru o garsonieră şi la 400 de lei pentru un apartament. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co