Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Controale la asociaţiile de proprietari ploieştene

blocuri-ploiestiAtenţie, administratori de bloc! Primăria Ploieşti, împreună cu Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP), va continua, în perioada următoare, acţiunea începută în toamna anului trecut privind verificarea actelor contabile ale asociaţiilor de proprietari din oraş.

La sfârşitul lui 2009, 20 de asociaţii de locatari din Ploieşti au fost controlate şi delapidarea a fost printre neregulile constatate. „Mai grav este că, deşi mulţi administratori au fost prinşi cu probleme în gestiune, locatarii nu au mişcat un deget pentru a lua măsuri împotriva lor”, a spus preşedintele UAP Ploieşti, Ion Stan. În cazul unei asociaţii din zona Castor s-a găsit o lipsă de 70.000 de lei vechi, iar la una din Malu Roşu un preşedinte de asociaţie a delapidat aproximativ 400.000 de lei vechi, de la mai multe blocuri.
Paza bună…
Ca să nu vă aflaţi în situaţia de a vi se opri furnizarea apei calde sau a căldurii, din cauza neplăţii utilităţilor, „este bine să vă controlaţi periodic administratorul şi preşedintele de asociaţie. Furturile nu se văd din lista de întreţinere, ci doar atunci când cereţi facturile. Apoi, mai sunt şi operatori, cum este Dalkia, care nu cuprind în factura curentă şi restanţele şi nu veţi afla că administratorul a plecat cu banii dumneavoastră, decât când va fi târziu. Aţi putea chiar să vă interesaţi din când în când la operatori ca să ştiţi exact situaţia asociaţiei”, vă sfătuieşte administratorul de bloc, Aurelia Scordaliu.
Cât despre implicaţia autorităţilor locale în această problemă, legea le dă o portiţă de scăpare administratorilor, chiar dacă ei sunt atestaţi de primării. „Oamenii trebuie să fie atenţi, pentru că în toamnă au fost 400 de asociaţii în situaţia de a nu le porni termia şi nu pentru că existau probleme la ţevi, ci pentru că aveau datorii”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co