Administratie

Consilierii au avut zile pline

clPrahova va participa la programul turistic inițiat de Ministerul Dezvoltării cu drumul fructelor, o idee mai veche de-a președintelui Consiliului Județean, Mircea Cosma, și la Ploiești va fi înființată o secție de box a CSM.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean, de săptămâna trecută, aleșii au aprobat această participare și se va încerca obținerea finanțării de un milion de lei. Se speră că acest proiect va dezvolta zona, revitalizând producţia de fructe în partea colinară. O dată cu acest lucru, se va putea extinde programul “lapte și corn”, oferindu-i fiecărui elev câte un măr pe zi, ceea ce înseamnă circa nouă tone pe zi. Dacă momentan cantitatea trebuie importată, se speră că va veni ziua în care merele vor fi asigurate din sursă internă. Cheltuiala din bugetul judeţului va fi de aproximativ 228.000 de lei, pentru a acoperi contribuţia proprie, cheltuielile neeligibile şi valoarea TVA-ului.

Iar troleele…
Problema troleibuzelor care au ars în Elveția și care au ajuns la Ploiești cu referințe bune a fost abordată și în Consiliu Local Ploiești. În cadrul ședinței ordinare, consilierul PSD Gabriel Ionescu a cerut explicații cu privire la achiziționarea acestor mijloace de transport în comun, întrebând dacă există o expertiză tehnică referitoare la starea acestor vehicule. Directorul tehnic al RATP Ploiești, Ion Micu, a spus că troleele au avut probleme, dar că au fost asigurați de societatea Man că totul e în regulă și că are încredere că nu vor fi probleme și în continuare.
La ședința de la Ploiești, consilierii locali au discutat și au aprobat, printre altele, planul integrat de dezvoltare al polului de creștere Ploiești-Prahova și înființarea secției de box în cadrul CSM Ploiești. De la dezbateri a lipsit primarul Andrei Volosevici, care era plecat la Pitești, la Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia, împreună cu prefectul Adrian Dobre.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co