Actualitate

Comercianţi luaţi la bani mărunţi

16.000 de lei şi sute de kilograme de marfă confiscate. Acesta este rezultatul unui controlului fulger organizat de către oamenii legii în zona pieţei centrale din Ploieşti. 
Pe lângă acţiunile punctuale organizate, poliţiştii au întreprins activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire si combatere a ilegalităţilor privind comerţul cu produse agroalimentare şi de combatere a faptelor antisociale. În urma controlului, a fost depistată  o societate comercială, care nu avea declarat la Registrul Comerţului punctual de lucru deschis în zona Halelor Centrale, sustrăgându-se astfel de la verificările financiare.

Marfă confiscată
Totodată, aceeaşi societate nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate, producând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 1.600 de lei. Administratorului societăţii i-a fost întocmit dosar penal. „Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.700 de lei. Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării şi valorificării 15 kg de cătină, 50 de kg de ceapă, 30 de kg de mandarine, 20 de kg de mere şi 16 kg de măceşe, mărfuri pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă, valoarea totală a mărfurilor confiscate fiind de 1.150 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, ag. princ. Raluca Brezeanu. Aceste acţiuni vor fi continuate şi în perioada următoare, în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în municipiului Ploieşti şi protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co