Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Coada foamei

S-au călcat în  picioare la propriu pentru a apuca o sarma caldă şi puţină colivă. Sute  de ploieşteni s-au înghesuit joi în curtea bisericii Sfânta Vineri din Ploieşti unde primăria a pregătit 6.000 de porţii de sarmale.

Lăcaşul de cult Sf. Vineri din municipiul Ploiești, unul dintre cele mai frumoase și mai apreciate de către credincioșii din urbe, a împlinit 130 de ani de existenţă şi pentru că tot a fost şi sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, oamenii au fost invitaţi să atingă moaştele sfintei, dar şi să ia o mică gustare.
La vederea sărmăluţelor aburinde, credincioşii au uitat de moaşte şi au dat buzna spre mesele cu bucate.
“De foame, pentru o bucată de pâine, pentru asta…”, a spus o bătrână care era cât pe ce să fie strivită în mulțime. „A înnebunit lumea, nu e sănătoasă! Să le mărească pensiile și nu mai venim pe aici să ne omoare, că aici e omor”, a spus o alta. „Am avut atâta dragoste și atâta voință ca să stau la sfânta slujbă și să văd atâta balamuc acum, pentru ce? Nu se poate…”, a spus o enoriașă supărată de ceea ce a văzut.

Greu de menținut ordinea
Degeaba au încercat jandarmii să-i potolească pe oamenii înfometaţi, că imediat cum forţele de ordine au permis accesul în curtea bisericii, credincioşii s-au îmbulzit iar.
“Dacă aş avea pensie mai mare nu aş veni să mă calc în picioare aici cu toată lumea. Ce să facem, ne îmbulzim că nu avem cu ce trăi”, a strigat o pensionară din mulțimea dezlănțuită.
În cele din urmă, autorităţile au fost nevoite să întindă mese pe stradă, pe trotuarul din faţa bisericii, pentru că fiecare din cei care aşteptau la rând să poată mânca sarmale și o bucată de colivă. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co