Actualitate

Şantierul de pe strada Fântânii

Un singur trotuar practicabil şi un drum plin de noroaie, bolovani şi gropi. Aşa arată strada Fântânii din Buşteni, la un an de când a intrat în reparaţii.

Locanicii sunt disperaţi şi spun că s-au săturat să facă slalom prin şantierul în care mai mult se stă decât se lucrează.
Maşinile nu pot circula prin această zonă şi, în consecinţă, nici ambulanţele nu pot ajunge la locuinţele bolnavilor. Nici gunoiul nu poate fi ridicat de maşinile firmei de salubritate, aşa că angajaţii sunt nevoiţi să care sacii unul câte unul, la străzile din apropiere care au asfalt. Noaptea, nici vorbă să te încumeţi să circuli pe aici, spun oamenii, care se tem că ar putea pica în canalele adânci de câţiva metri. Şi mai greu le este bătrânilor, care abia reuşesc să se strecoare printre şanţuri şi mormanele de pământ.

Indignare
„E o mizerie de nedescris şi probabil că firma care se ocupă de reparaţii nu are niciun termen de finalizare, deoarece reparaţiile înaintează cu viteza melcului. A trecut mai bine de un an de când au început să sape aici, dar după cum vedeţi, nu prea se lucrează. Probabil că s-au luat banii, probabil că nu întreabă nimeni dacă s-a mai făcut ceva aici sau nu, pentru că aşa merge treaba în unele localittăţi, printre care şi Buşteni. Poate să ardă casa, să-i fie rău cuiva, pentru că pompierii şi salvarea nu au cum să vină la noi”, a spus Nicolae Popescu.
Mulţi s-au săturat să stea cu mormane de pământ în faţa locuinţei, aşa că s-au pus pe treabă. Au pus mâna pe lopeţi şi au început să cureţe spaţiile verzi. Măcar în faţa casei să fie locul nivelat şi curat şi-au spus oamenii, care s-au săturat să vadă în jur numai bolovani şi noroaie. „Vreau ca locul din faţa locuinţei să arate frumos, aşa cum era înainte. Încerc să repar stricăciunile firmei, însă nu ştiu cât de mult voi reuşi. Pe drum curge apă şi mai tot timpul se face noroi, iar când plouă trebuie să ai cizme de cauciuc în picioare pentru a putea trece”, a povestit Ion Cazarmă. Pe strada Fântânii se schimbă canalizarea şi se înlocuiesc toate conductele. Reabilitarea s-a întins pe o perioadă atât de mare, deoarece firma care a contractat iniţial lucrările a intrat în faliment.
Apoi, ele eu fost preluate de o altă societate, care se mişcă destul de greu, din lipsă de fonduri.
Din păcate, cetăţenii vor fi nevoiţi să aştepte, cel puţin până la primăvară, pentru a avea o stradă practicabilă. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co