Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cinema 3D la Ploieşti

Cea de-a treia sală de café cinema 3D  din Romania a fost inaugurată marţi-seară în incinta cinematografului Patria din Ploieşti.

De acum, cinefilii se vor bucura de toate condiţiile unui asemenea cinema: ochelari speciali, fotolii confortabile şi filme bune. Toate acestea îi vor aştepta la preţuri accesibile.
Noua sală are doar 50 de fotolii şi ecran pentru proiecţii 3D şi 2D. Investiţia a costat 50.000 euro şi se speră că, prin vânzarea biletelor de aici, într-un an să poată fi reabilitată şi sala mare. „O să vă daţi seama că sala asta îmi aduce mai mulţi bani decât sala mare. Şi atunci, trebuie să fiu nebun ca în toate oraşele în care nu există mall cu multiplex să nu fac jucării de genul acesta. Este o jucărie, de fapt, asta e, dar este o jucăria care mie îmi aduce mai mulţi bani”, a declarat directorul general al RADEF, Marius Iuraşcu.

Multiple avantaje
Regizorii spun că este un loc excelent în care pot fi promovate peliculele româneşti. Deşi acestea câştigă deseori premii internaţionale, la cinematografele private ele nu rulează.
„Filmul românesc nu are o aderenţă extraordinară la marele public, aşa cum poate au producţiile americane. Este o competiţie în acest sens şi toată Uniunea Europeană recunoaşte necesitatea de a sprijini filmele europene”, a explicat directorul general al Centrului de Cinematografie Român, regizorul Eugen Şerbănescu.
Sala mare, care are peste 800 de locuri, funcţionează din anii ’60 şi are nevoie de reabilitare, care costă 300.000 de euro.
Oricine dorea să vadă aici un film trebuia să se îmbrace gros pentru a nu tremura de frig. Aparatura este, însă, bună şi angajaţii îşi aduc aminte că în urmă cu douăzeci şi ceva de ani aici se vedeau filme ruseşti 3D.
„Oamenii care intrau în sală primeau nişte ochelari. Filmele erau neapărat de producţie rusească. Îmi amintesc că unul dintre ele s-a numit «Magicianul»”, a spus proiecţionistul Elisabeta Pătraşcu.
Biletul la film 3D în noua sala va costa 15 lei, iar la unul 2D, 10 lei. Cinemaul are şi un bar, iar totul în jur arată confortabil ca să vă simţiţi minunat văzând un film bun. R. E.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co