Actualitate

Cine vă trece pragul?

O femeie în vârstă de 84 de ani, din Ploieşti, a reclamat, săptămâna trecută, la Secţia nr. 4 Poliţie din localitate, faptul că  persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de 600 de lei şi mai multe bijuterii din aur. Fusese victima unor escroace.

Poliţiştii s-au pus pe treabă şi au stabilit faptul că la domiciliul Mariei M., din Ploieşti, s-a prezentat o femeie care s-a dat drept reprezentantă a unei firme de detergenţi şi doreşte să-i ofere gratis mai multe produse. Proprietara a invitat-o în bucătăria locuinţei, pentru a-i fi prezentate produsele respective, iar după aproximativ zece minute în locuinţă a intrat o a doua femeie, care a fost prezentată drept colega celeilalte. Urmând un scenariu bine pus la punct, la un moment dat, una dintre cele două aşa-zis reprezentante ale firmei respective, a cerut voie să mergă la toaletă. Când s-a întors, femeile au plecat sub pretextul că merg la maşina care le aşteaptă în colţul blocului, ca să-i mai aducă produse şi nu s-au mai întors.
După câteva ore, bătrâna a constatat că dintr-un sertar al mobilierului din bucătărie i-a fost sustras un plic în care avea suma de 600 de lei, iar din şifonierul din dormitor i-au fost sustrase mai multe bijuterii din aur. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 5.000 de lei. Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru identificarea şi tragerii la răspundere penală a celor două tinere.
Semnalmentele celor două femei sunt următoarele:
– prima tânără: 25 ani, înălţime 1,65 m., constituţie atletică, faţă rotundă, ten deschis la culoare, păr negru, strâns în coadă la spate, îmbrăcată cu o jachetă de culoare gri şi jeans gri.
– a doua tânără: 21 ani, înălţime 1,65 m., constituţie atletică, faţă ovală, ten măsliniu, păr negru, strâns în coadă la spate, îmbrăcată cu o jachetă din piele neagră şi pantaloni negri.
Persoanele care pot oferi informaţii despre cele două tinere sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul unic de urgenţă 112.
Pentru a nu deveni victima infractorilor poliţiştii vă recomamdă:
– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate;
–  Uşile trebuie să fie solide, cu sisteme de închidere sigure. Montaţi la uşă un vizor. Întotdeauna trebuie să vedeţi din casă cine este la uşă şi să deschideţi numai după ce v-aţi convins asupra identităţii şi intenţiilor persoanelor respective. Lipsa vizorului reprezintă o imprudenţă pe care unii au plătit-o scump;
– Nu lăsaţi niciodată o cheie de rezervă într-un loc ascuns, cum ar fi preşul de la uşă, într-un ghiveci sau în cutia poştală. Înlocuiţi imediat încuietoarea dacă aţi pierdut o cheie. Nu lăsaţi cheile la gâtul copilului, deoarece un răufăcător va fi tentat să-l urmărească şi să i le subtilizeze;
– Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare aflate în locuinţă;
– Nu ţineţi sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate şi nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de bunuri;
– Uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite şi cu lanţ de siguranţă pe interior;
– Dacă părăsiţi locuinţa în timpul nopţii lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune;
– Nu spuneţi când sunteţi plecaţi în vacanţă. Nu lăsaţi bilet în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să certifice absenţa dumneavoastră.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co