Candidaţi numiţi după interese obscure?

Într-o perioadă în care partidele îşi numesc candidaţii pentru fotoliile de parlamentari, alegătorii dau semne că încrederea în clasa politică este scăzută şi în ceea ce priveşte corectitudinea desemnării celor care se vor bate pe 9 decembrie ca să repezinte interesele populaţiei la cel mai înalt nivel. În continuare puteţi citi câteva răspunsuri date pe prahoveni la întrebarea „Credeţi că desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare s-a făcut ţinând cont de calitatea individuală, de profesionalism?”
“Candidaţii pentru alegeri cred că sunt propuşi, aleşi pe interese materiale, mai mult…”
„După interese materiale şi după pile sunt numiţi. Rămân aceiaşi, candidează aceiaşi, care de multe ori sunt acuzaţi de fraude, şi nu mai am încredere în nimeni.”
„Întotdeauna au primat interesele proprii şi banii daţi. În Parlament nu vedeţi ce avem?”
„Candidaţii pentru alegerile din decembrie ar trebui să fie nominalizaţi după competenţe intelectuale şi profesionale, dar sunt nominalizaţi după interesele lor.”
„Se numesc ei între ei, în funcţie de interese proprii, că aşa merge politica românească de 20 de ani. Nu sunt numiţi după cât de profesionişti sunt. Încă nu avem o clasă politică despre care să zicem că vrea să facă ceva pentru noi.”
„Eu cred că profesionalismul contează… Aşa ar trebui să fie numiţi candidaţii, după competenţă…, dar nu mai avem încredere în clasa politică, pentru că şomajul e mare”.