Politica

Campania electorală a început furtunos

S-a dat startul cursei electorale pentru alegerile parlamentare şi unii candidaţi s-au grăbit să apară în faţa alegătorilor. Au timp o lună pentru a-i convinge să-i voteze, dar toată lumea trebuie să ştie că legea trebuie respectată. Panourile electorale, de exemplu, pot fi folosite numai în anumite condiţii. Toate neregulile observate ar trebui reclamate. Asta dacă vrem campanie corectă!

Cum există practica folosirii tinerilor la munca de jos în campanie, necunoaşterea legii i-ar putea pune pe unii dintre ei în situaţia de a fi sancţionaţi. Atenţie! „Pe perioada campaniei, fiecare competitor electoral are obligaţia să folosească locurile speciale de afişaj în aşa fel încât să nu împiedice utilizarea de către un alt competitor electoral. De asemenea, pe fiecare panou, există obligaţia amplasării unui singur afiş de către fiecare dintre competitori. Legea stabileşte chiar şi dimensiunile respectivelor afişe, a declarat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Prahova, Alina Pavel.
Cei care nu vor respecta aceste reguli, sunt pasibili să plătească între 1.000 şi 2500 de lei.

Au ieşit în faţă
În ultimele zile, candidaţii USL din Prahova pentru alegerile parlamentare au fost lansaţi în lupta electorală în mijlocul potenţialilor alegători:
– vineri, candidatul USL în Colegiul 2 Deputaţi, Virgil Guran, a ieşit într-o conferinţă de presă, alături de viceprimarul Câmpinei, şi a atacat subiectul principalelor probleme cu care se confruntă municipiul, aşa cum ar reieşi din unele sondaje efectuate.
Prezenţa constantă a câinilor vagabonzi pe străzi, lipsa locurilor de muncă, starea actuală a sistemului sanitar şi aspectul siguranţei publice au fost puse pe tapet;
– în weekend a fost lansare pe Valea Prahovei. La Sinaia, în prezenţa lui Crin Antonescu şi a tuturor primarilor din zonă care sunt înregimentaţi în USL, au vorbit cetăţenilor Georgică Severin, cel care va candida pentru un fotoliu de senator în Colegiul 1, şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Roşca, om politic care încearcă să obţină un post în Parlament candidând în Colegiul 1 Deputaţi;
– unii dintre locuitorii oraşului Boldeşti-Scăieni au asistat, la rândul lor, tot sâmbătă, la prezentarea lui Sorin Chivu, candidat în Colegiul 6 Deputaţi, si a lui Ion Luchian, candidat la Senat în Colegiul 3;
– în ceea ce priveşte ADR, filiala prahoveană a prezentat public condiţiile economico-sociale din România ultimelor luni, într-un document intitulat „USL – Au promis miere, au oferit fiere”. Robertei Anastase şi Adrian Semcu, ambii candidaţi în Colegiul 11 Deputaţi, respectiv Colegiul 4 Senat, l-au înaintate prefectului de Prahova, după susţinerea unei conferinţe de presă pe această temă.
Campania electorală se încheie pe 8 decembrie. O zi mai târziu alegătorii sunt aşteptaţi la urne la cele 620 de secţii de votare din judeţ. A. R.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co