Social

Câmpinenii încă pot solicita ajutor de încălzire

În prima jumătate a perioadei în care se pot depune cererile şi declaraţiile pentru acordarea subvenţiilor la căldură în sezonul rece, la Câmpina s-au înregistrat 1043 de cereri pentru ajutorul de încălzire pe gaze.

Numărul câmpinenilor care au depus cererile de acordare a subvenţiilor pentru căldură până la sfârşitul săptămânii trecute este mai mic faţă de anii precedenţi, însă se aşteaptă un număr mai mare în perioada următoare.
“Noi, ca şi anul trecut am comandat acelaşi număr, 14.000 de cereri şi formulare pe propria răspundere. Vom vedea dacă vor fi mai multe… Bănuim că da, pentru că situaţia socială este destul de grea la noi în ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Potrivit datelor deţinute de agenţii care se ocupă de primirea cererilor şi declaraţiilor, majoritatea celor care au venit până în acest moment să solicite subvenţiile pentru căldură se încadrează printre persoanele cu un venit foarte mic şi mediu. “Mulţi au fost şi la 262, la maxim, şi mulţi la medie…
Şi la 19 lei au fost destul de multe persoane…”, a spus consilierul din cadrul Poliţiei Locale Câmpina, Luminiţa Răileanu.
Mare parte dintre locuitorii Câmpinei sunt mulţumiţi de subvenţia acordată de stat, însă printre aceştia se găsesc şi oameni care fie nu vor să apeleze la acest ajutor, fie nu au nevoie.
Corectitudinea e importantă
După data de 20 noiembrie 2012 – termenul limită de depunere a acestor cereri-, 60% dintre cazuri vor fi verificate de către agenţi din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială.
“La sfârşitul acestei perioade vom şti câte anchete sociale vor fi necesare. Şi anul trecut s-au efectuat, pentru a verifica situaţia celor declarate de către cei care au completat cererile. Cetăţenii riscă o amendă cuprinsă între 200-1000 de lei pentru declaraţii neconforme”, a explicat Mariana Pătraşca.
De ajutorul de căldură beneficiază familiile sau persoanele singure al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei. Cererile se depun la sediul Poliţiei Locale, în cazul câmpinenilor care îşi încălzesc locuinţa cu gaze,  şi la Centrul de Informaţii situat la intrarea Primăriei Câmpina, pentru cei care utilizează lemne, cărbune şi combustibili petrolieri. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co