Actualitate

Câmpinenii, chemaţi la curăţenie

Dacă, până nu cu mult timp în urmă, câmpinenii se plângeau, cu mic cu mare, din cauza gunoaielor neridicate la timp sau aruncate pe unde se putea, a spaţiilor verzi neîntreţinute, în general, a problemelor de salubritate,în ultimul timp, lucrurile par să se fi schimbat.

Campania de curăţenie, demarată de fostul consilier local, Alin Moldoveanu, actual consilier personal al primarului Horia Tiseanu, care se ocupă cu problemele de salubritate, pare să îi mulţumească pe mulţi cetăţeni. Totuşi, în ciuda intervenţiilor sale de igienizare a unor locuri din oraş, nu toată lumea a înţeles să se conformeze unor reguli impuse de către autorităţile locale. Multă lume nu a citit cu atenţie sau deloc pliantul împărţit de municipalitate pe fiecare stradă din oraş, care prevede obligaţiile cetăţenilor în privinţa păstrării curăţeniei. De exemplu, comparând aspectul străzii Teilor cu strada Cărămidari, se vede cu uşurinţă mâna de gospodar a celor care doresc şi ştiu să-şi îngrijească locul în faţa proprietăţii. Locuitorii de pe strada Teilor şi-au plantat flori în rigolele din faţa casei, spre deosebire de proprietarul unui teren de pe strada Cărămidari, care a lăsat spaţiul din faţa curţii, necosit şi plin de… şopârle.
Multă lume s-a obişnuit să se plângă că „nu vine nimeni de la Primărie să facă ceva”. Acest „ceva”, pentru unii, înseamnă să aştepte să li se cosească în faţa proprietăţii, în condiţiile în care, în pliantul respectiv – cu reguli respectate de unii, dar ignorate de alţii -, se specifică obligaţiile cetăţeneşti: „să menţină curăţenia trotuarelor şi a rigolelor, gurilor de canal, în dreptul locuinţelor sau a sediilor; să asigure curăţenia incintelor proprii, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public (până la limita de proprietate); autoritatea administraţiei publice locale se va îngriji de salubrizarea spaţiilor aflate în proprietatea sa publică sau privată”.

Lipsa simţului civic va fi sancţionată
Nu vom înşira din nou toate aceste obligaţii civice, vom mai menţiona doar faptul că acesta se încheie cu precizarea: „Neîndeplinirea acestor obligaţii de către utilizatori va conduce la sancţionarea asociaţiilor de proprietari cu amendă, conform HCL nr. 133/2004 şi a legislaţiei în vigoare”. Neluarea măsurilor necesare menţinerii curăţeniei pe spaţiile verzi ce le delimitează proprietatea de către asociaţiile de proprietari/locatari (în cazul neexistenţei gardurilor verzi, suprafaţa considerată/dată în îngrijire se delimitează de trotuare/străzi, după caz, sau pe o distanţă de 10 m de la zidurile construcţiilor respective; acelaşi regim îl au curţile interioare sau spaţiile delimitate de blocuri) – amenda aplicată pentru persoane fizice este între 1.000 şi 1.500 lei; pentru persoane fizice autorizate şi pentru persoane juridice 1.500-2.000 de lei.
Un alt aspect demn de remarcat în pliantul în cauză este programul firmei de salubritate, pe zile şi pe străzi, ceea ce va elimina orice confuzie în această privinţă, cetăţenii putând suna la nr. de telefon 0735.208979, între orele 18.00-19.30, sesizând orice neregulă legată de nerespectarea programului de ridicare a gunoiului. Cel care a sponsorizat realizarea acestui pliant a fost consilierul Alin Moldoveanu, astfel evitându-se cheltuirea banilor publici. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co