Actualitate

Câinii comunitari, o problemă fără sfârşit

Problema câinilor comunitari pare fără sfârşit, o luptă cu morile de vânt, în toate localităţile de pe Valea Superioară a Prahovei.

În staţiuni, străzile au devenit locul preferat al haitelor de câini, iar mai nou, aceştia pot fi găsiţi chiar şi pe pârtie. Aşa s-a întâmplat şi la Azuga, unde, peste noapte, au apărut cinci căţeluşi. Cel care i-a adus s-a gândit, probabil, că acolo cineva îi va adopta şi va avea grijă de ei. Administratorul pârtiei Cazacu, Alexandru Debreţi, spune că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. „Sunt iubitor de animale, am şase câini pe care i-am găsit pe pârtie sau în parcare şi de care am grijă. Le-am făcut un ţarc, le dau mâncare, sunt bine îngrijiţi şi probabil de aceea s-au gândit să-mi mai aducă. Din păcate, nu ştiu ce să fac cu ei, pentru că nu vreau să transform locul în canisă. Dacă autorităţile locale şi proprietarii de câini nu-i sterilizează, aceştia se vor înmulţi necontrolat şi vom ajunge să nu mai rezolvăm niciodată această problemă”, a spus Alexandru Debreţi.

Fără speranţă
Deşi autorităţile locale solicită periodic firmei de ecarisaj strângerea câinilor comunitari, pe străzi apar alţii, iar lupta este în zadar. „Solicităm serviciile firmei de ecarisaj de câte ori este nevoie, dar imediat ce câinii sunt strânşi, în zilele următoare apar alţii. Nu ştim de unde apar, probabil sunt aduşi şi abandonaţi. Oamenii nu şi-au sterilizat animalele, iar când acestea fac pui, probabil îi abandonează pe străzi”, a spus şeful Poliţiei Locale Azuga, Marian Ioniţă. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co