Actualitate

Telega – Podul peste care nu prea se trece

80 de familii din comuna Telega riscă să rămână izolate din cauza unui pod foarte vechi, singura cale de acces în zonă.

Numai maşinile mici pot trece pe el şi pericolul este mare în cazul unui incendiu.
Ar fi imposibil pentru maşinile pompierilor să ajungă la vreuna dintre locuinţe. Până la vară, însă, podul va fi înlocuit cu unul rezistent.
„Am prins în planul de prioritizare al anului 2012 construirea unui pod pentru trafic de tonaj mare, pentru a putea oamenii din zonă să beneficieze de servciile de ambulanţă, de pompieri, în caz de nevoie, şi pentru a putea chiar să-şi ducă lemne şi tot ce le trebuie, în gospodărie.
Pe acest pod nu se mai poate trece şi deja noi am pus limitarea capacităţii de tonaj. Sperăm să iasă proiectul cât mai curând”, a declarat primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe.

Proiect mai amplu
Podul a mai fost reparat prin anii ’90, dar acum structura lui nu mai permite maşinilor de mare tonaj să treacă în partea cealaltă a apei deoarece zona este afectată de alunecarea terenului. Malul apei s-a rupt şi necesită consolidare, iar străzile trebuie modernizate.
„Din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, vrem să prindem în betonare şi cele două străzi pe care stau în jur de 80 de familii”, a mai spus primarul Ilie Gheorghe.
Proiectul pentru această lucrare va fi gata într-o lună de zile. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co