Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Buget redus pentru zacuscă şi murături

Misiune grea pentru gospodinele din Sinaia, în această toamnă. Bugetul redus nu le mai permite doamnelor să se aprovizioneze cu zeci de kilograme de legume pentru zacuscă, varză sau gogonele.

Gospodinele erau obişnuite să-şi umple cămările în anii trecuţi, însă acum se mulţumesc cu câte puţin din fiecare şi au tăiat drastic din lista de cumpărături.
În piaţa din Sinaia, în câteva zile,comercianţii abia dacă reuşesc să vândă câteva kilograme de legume.
Toţi clienţii analizează cu atenţie marfa, dar şi preţurile. După ce fac calcule, oamenii îşi umplu pe jumătate sacoşele, pentru că nu îşi permit să cumpere mai mult.
„Deocamdată am cumpărat doar cinci kilograme de gogoşari pentru zacuscă, deoarece sunt scumpi. Trebuie să mă limitez în această toamnă pentru că salariul îl dau pe facturi şi medicamente. Cămara va sta mai mult goală. Se preconizează o iarnă foarte grea şi nu ştiu cum ne vom descurca.
Înainte veneam cu soţul meu, luam de toate şi nu aveam timp să le prepar. Acum, îmi doresc să mai trăiesc acele vremuri, însă din păcate am ajuns la fundul sacului”, a spus Marilena Dezbrăcatu.

Chestie de gust
Cei cu dare de mână cumpără din marile magazine produse gata preparate, chiar dacă gustul nu se compară cu cel al preparatelor făcute în casă.
Comercianţii spun că vânzările s-au înjumătăţit faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, iar de cele mai multe ori rămân cu marfa nevândută şi sunt nevoiţi să o arunce pentru că se strică. „Vânzările sunt foarte mici. Anul trecut mă duceam într-o săptămână de trei ori după marfă şi acum mă aprovizionez o singură dată pe săptămână.
Mulţi aşteaptă să apară ofertele la bulion în magazine şi cumpără numai când sunt promoţii. Foarte puţini mai cumpără legume şi le pun la borcane, deoarece salariile sunt mici şi cheltuielile foarte mari”, a precizat comerciantul Ion Popa. Un kilogram de gogoşari, conopidă, roşii sau ardei în piaţa din Sinaia costă cinci lei, varza, vinetele şi morcovii trei lei, iar ţelina șapte lei kg.
Pentru cei cu salarii şi pensii mici, multe dintre legumele şi fructele din piaţă  au devenit un lux pe care nu şi-l mai pot permite, aşa că au renunţat la sucul de roşii, compoturi sau gemuri, iar zacusca şi murăturile din cămară sunt de criză. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co