Actualitate

Staţiile de pe DN1, pericol pentru pietoni

Traversări neregulamentare şi slalom printre maşini. Toţi călătorii care circulă cu microbuzele pe Centura staţiunii Sinaia pot fi victimele unui accident rutier atunci când se îndreaptă către staţii.

Drumul Naţional nr. 1 va avea sensuri giratorii, separatoare de sens, staţii şi alveole pentru autobuze cu treceri pentru pietoni. Aşa arată pe hârtie un proiect al Ministerului Transporturilor, ce vizează creşterea siguranţei în trafic, dar care, probabil, nu va fi implementat prea curând. Teoretic, fiecare staţie de microbuz pentru transport de persoane de pe DN1 ar trebui să fie amenajată corespunzător, însă ele sunt ca şi inexistente.
„Îşi bat joc de navetişti. Pentru sinăieni autobuzele pot circula prin centru, însă noi, care suntem din alte localităţi, trebuie să coborâm pe Centură, să mergem pe lângă şosea pentru că trotuare nu există şi să traversăm la voia sorţii pe unde apucăm, deoarece nu avem treceri. Cine răspunde dacă se produce un accident? Noi suntem vinovaţi pentru că am traversat printr-un loc nepermis, însă nimeni nu îşi pune problema că nu am avut încotro. Este o bătaie de joc”, a spus Mariana Dumitrache.

Vai de cei bătrâni
De exemplu, în Sinaia, staţia din apropierea intrării către piaţa din staţiune nu este semnalizată corespunzător, iar maşinile de călători nu au un spaţiu amenajat, aşa că opresc pe stradă şi astfel pun în pericol traficul rutier, dar şi viaţa pasagerilor. În plus, nu există o trecere pentru pietoni, iar toată lumea traversează neregulamentar strada şi se strecoară printre maşini.
Oamenii ştiu că se expun la un adevărat pericol şi sunt nemulţumiţi de condiţiile pe care trebuie să le accepte fără voie în fiecare zi.
„Eu zilnic cobor în staţia de lângă piaţă. Locul este foarte periculos, deoarece acolo este curbă şi vizibilitatea redusă. Este foarte periculos, dar nu avem ce face”, a povesit Ion Mocanu.
De aproape doi ani transportul interurban în Sinaia se realizează numai pe centură, iar până acum ar fi trebuit să fie amenajate staţiile pentru călători şi alveolele pentru autobuze. Călătorii îşi pun acum speranţa în proiectul Ministerului Transporturilor. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co