Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Consolidare sau depozitare de deşeuri?

O parte a străzii Siretului din Câmpina a devenit o rampă de depozitare a gunoiului. Pe de o parte, aduc deşeuri menajere unii localnici certaţi cu spiritul civic şi cu legea, pe de alta, sunt aruncate resturi de asfalt, cu ştiinţa autorităţilor.

Printre zonele din Câmpina cuprinse de campania „Let’s do it România” se număra şi strada Siretului. Nu toate punctele anunţate au fost atinse de mâinile harnice ale voluntarilor, lucru recunoscut şi de autorităţile locale, dar fără a se specifica exact locurile. Totuşi, strada Siretului, aflată în zona de Nord a oraşului Câmpina, pe buza unei râpe, unde terenul a alunecat, a beneficiat de această campanie. Nu s-a putut face mare lucru, dat fiind faptul că gunoaiele aruncate se aflau pe o porţiune abruptă. Pe o margine îngustă a acestei aşa-zise străzi, pietruită mai mult sau mai puţin, firmele care au lucrat la repararea unor trotuare au depozitat spărturile de asfalt, grămezile întinzându-se pe mai bine de 50 de metri. Despre ele, reprezentanţii primăriei au spus că vor ajuta la consolidarea zonei.
Chiar la momentul parcurgerii acestei străzi de către reporterii săptămânalului Valea Prahovei, doi bărbaţi veniţi cu un autoturism aruncau din găleţi molozul adunat pe acasă, gest făcut cu multă… normalitate. Întrebaţi de către un riveran de ce procedează astfel, cei în cauză au răspuns miraţi: „Păi unde să-l ducem, că Floriconul nu-l ia?” Chiar dacă li s-a explicat că firma de salubritate trebuie chemată special pentru acest gen de deşeuri şi plătită aparte de contractul încheiat pentru ridicarea gunoiului menajer, cei doi cetăţeni au fost prea puţin receptivi la ceea ce înseamnă regulile ce trebuie respectate, considerând că nu fac decât să „consolideze” zona nesigură a acelei râpe.
„Nu au voie să facă aşa ceva. Poliţia Comunitară are o patrulă care supraveghează şi amendează în astfel de situaţii. În privinţa reparaţiilor, în proiectul de buget de anul acesta nu sunt incluse astfel de lucrări pentru strada Siretului”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca. În ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu chiar a prezentat un proiect de „Împădurire a terenurilor agricole degradate prin eroziune din zona de nord a municipiului Câmpina”.
Devenind o rampă de gunoi a unor câmpineni, o zonă „consolidată” cu moloz şi alte deşeuri, asigurată oficial cu resturi de asfalt, cu greu se mai poate spera că ar putea fi şi împădurită prea curând. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co