Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

19 tone de gunoaie!

Campania naţională de curăţenie „Let’s do it România!” s-a desfăşurat şi la Câmpina, acţiunile de ecologizare găsind ecou printre elevii din localitate şi nu numai, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale. Cu toate că s-au strâns cantităţi impresionante de gunoi, încă nu a fost dovedită toată mizeria.

La nivelul municipiului Câmpina, campania „Let’s do it România!” a strâns în jur de 200 de adulţi şi copii ca voluntari, aceştia reuşind să adune, în cursul zilei de sâmbătă, nu mai puţin de 19 tone de gunoi. Zonele vizate pentru a fi curăţate, chiar dacă nu au fost atinse în totalitate, au fost: confluenţa râurilor Doftana şi Prahova, malurile şi albia râului Prahova, zona versanţilor – strada Siretului, zona podului de la Telega, Bulevardul Culturii, Fântâna cu Cireşi, Lacul Bisericii cu parcul aferent, Drumul Judeţean 102I – spre Staţia de Captare Voila. Cele 19 tone de gunoi au fost preluate de către utilajele firmei Floricon şi transportate la rampa ecologică de la Boldeşti-Scăieni. A mai fost adunată, în mod selectiv, mai puţin de o tonă, iar „de la Paltinu s-a strâns cantitatea de 16 tone de gunoaie”, după cum a spus şefa Biroului Administraţiei Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Câmpina, Felicia Olteanu.

Cu mic cu mare, la curăţenia generală
În ceea ce priveşte voluntarii participanţi la această acţiune, Felicia Olteanu a enumerat Clubul Pescarilor, asociaţia „Frăţia romilor”, Clubul Aiko, ONG Caraiman, ONG Zamolxis, HidroPrahova, asociaţia „Protejarea Mediului Înconjurător Prahova”, firma TBT (fostă Cam) – cu o basculantă -, majoritatea unităţilor de învăţământ – care au făcut curăţenie în incinta şcolilor şi împrejurimi -, Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Ploieşti şi mai mulţi voluntari din oraşul Breaza.
Chiar dacă Primăria Câmpina a vizat o campanie de amploare la nivelul municipiului, aşteptându-se la implicarea mai multor societăţi comerciale în acest voluntariat (multe dintre ele au avut program de lucru sâmbăta – n.r.), proiectul a avut, totuşi succes, fiind un început benefic atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul înconjurător, în ceea ce priveşte protejarea naturii şi a ambientului, prin volumul mare de deşeuri colectate. Pe de altă parte, faptul că încă mai este mizerie în unele zone, arată cât de murdară este Prahova şi România, în general. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co