Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Campania s-a încheiat, ajutorul continuă

Impresionați de problemele unor copii cu povești de viață triste, dar cu dragoste de carte, le-am întins o mână de ajutor cu sprijinul sponsorilor campaniei “Educație înseamnă viitor!”

Curajul unui copil cuminte
Uneori, planurile pe care le facem de-a lungul vieţii nu se concretizează aşa cum ne dorim și drumul ales poate merge în altă direcţie. Exemplele de curaj le primim chiar de la cei mici. Cătălin e un băieţel de clasa a VI-a, care a plecat împreună cu mama sa în Italia, crezând ca acolo vor avea împreună
un viitor frumos. Din păcate, comportamentul urât al tatălui său vitreg i-a dat curajul ca într-o zi să plece, pur şi simplu, de acolo şi să vină la bunica lui de la Cornu, unde a avut o copilărie liniştită până la şapte ani. “Am avut curajul să vin acasă. Dacă sunt un copil, ce, nu se poate? Din cauza tatălui meu vitreg m-am întors…, din cauza bătăilor”, a spus Cătălin.
Băiatului îi este foarte greu, deoarece până acum a învăţat în altă ţară. Cu toate acestea, merge la şcoală şi vrea să se adapteze cât mai repede cerinţelor. Din păcate, atitudinea pe care o au profesorii nu este cea a unui dascăl, care ar trebui să fie un exemplu pentru cei pe care îi învaţă. “A râs într-o zi profesorul de mine, când m-a pus să citesc, că am citit mai bâlbâit. Apoi i-a pus şi pe colegii mei să citească la fel…”, a povestit băiatul. Cătălin a lăsat în Italia tot ce a avut: haine, jucării… Nu a avut decât un trening cu care să meargă la şcoală. “Nu a avut tot ce îi trebuie ca să meargă la şcoală. A fost prea scurt timpul, nu am luat pensia şi… i-am luat un trening să poată merge la şcoală. Altceva nu are de îmbrăcat, decât treningul, trei tricouri…”, a spus îngrijorată bunica lui Cătălin, Adriana Ailioaie.
Chiar dacă s-a încheiat campania “Educaţia înseamnă viitor!”, au fost în continuare oameni care au vrut să ajute. Astfel, echipa ziarului Valea Prahovei și a postului VP TV i-a dus lui Cătălin rechizitele necesare pentru a merge la şcoală, dar i-au făcut şi o altă surpriză: băiatul are un drum destul de lung de parcurs până la şcoală, aşa că a primit ceea ce-şi dorea foarte mult, respectiv o bicicletă!
Deşi se descurcă destul de greu cu banii, bunica lui Cătălin a promis că nu o să-l mai lase să plece în Italia. Din puţin, copilul o să aibă necesarul pentru a merge la şcoală. Cert este că viaţa plină de bătăi pe care o avea alături de… tatăl său, va rămâne doar o amintire tristă.

Bucurie sinceră

Şcoala a început de două săptămâni, dar au existat şi aripi frânte, copii care nu au simţit bucuria primei zile în care să meargă cu ghiozdanele pline, ca să-şi revadă colegii sau, mai mult, să aibă statutul de boboc în clasa I. Sponsorii ne-au sprijinit, în continuare, să le întindem o mână de ajutor celor mici, pentru a-şi păstra dreptul de a învăţa, de a-şi face un viitor. Ana Maria, Andrei, Denis şi Roberta, sunt copii din Câmpina care vor să meargă la şcoală, le place să înveţe, dar nu au avut cu ce. La fel este şi cazul Ioanei, vecina lor. „Îmi plac cadourile. Aveam nevoie de ele. Îmi place la şcoală dar… până acum nu am avut ce îmi trebuie. În rest… cel mai mult îmi place să fac curăţenie acasă”, a spus Ana Maria Duţu, unul dintre copiii care merg la şcoală.
Copiii n-au încetat să zâmbească din momentul în care au primit cadourile. Cu bucurie şi curiozitate au desfăcut toate pachetele cu rechizite şi jucării. Pentru ei, a fost cea mai frumoasă zi. Ştiu că sunt asemeni celorlalţi copii, acum nu le mai lipseşte nimic pentru a învăţa. „Vă mulţumesc foarte mult pentru ce ne-aţi adus! Nu ştiu ce să spun… am o mare bucurie pentru că nu am avut cu ce să-i duc la şcoală”, a spus mama copiilor, Maria Daniela Duţu. Deşi nu duc o viaţă uşoară, deoarece toată familia Duţu trăieşte într-o singură cameră, le este bine atâta timp cât sunt împreună. Trec mai uşor peste greutăţile pe care le întâmpină în fiecare zi. „Stăm toţi într-o încăpere, ne descurcăm greu dar… ce să facem? Copiii dorm într-un pat, iar eu cu soţul şi cu cea mică în celălalt pat. Dumnezeu şi cine vrea, ne ajută, că altfel nu aveam cum să ne descurcăm. Vă mulţumesc pentru tot efortul făcut pentru noi. Le mulţumim şi sponsorilor din tot sufletul”, a mai spus Maria Daniela.
Cel mai mic îngeraş al familiei, Roberta, nu a putut merge la grădiniţă din cauza analizelor simple, pe care trebuie să le facă pentru înscriere, dar pentru care părinţii nu au avut bani. Policlinica Medis a cunoscut cazul micuţei şi îi va face analizele gratuit. Datorită acestui sponsor Roberta va merge să înveţe, aşa cum fac şi fraţii ei. Cuvintele sunt prea simple pentru a exprima mulţumirile pe care cei din familia Duţu le transmite celor care au fost alături de ei.
Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co