Actualitate

Braconaj la mistreţ

Fondul de vânătoare Puchenii Mari a intrat în vizorul braconierilor.

Săptămăna trecută, doi bărbaţi, bunic şi nepot au fost prinşi de pădurari după ce au reuşit să ucidă un porc mistreţ. „Am găsit, cu o zi înainte, laţuri, am organizat control înainte şi după aceea pândă, în zona unde a fost prins un mistreţ. Ne-am oragnizat împreună cu paznicii de vânătoare, am aşteptat până au venit braconierii, după care ei au lovit mistreţul cu toporul în cap, l-au desfăcut de unde a fost prins cu laţul, l-au pus în căruţă şi urmau să plece. Atunci noi am acţionat”, a declarat unul dintre pădurarii care a participat la acţiune.

Explicaţii fără sens
Cei prinşi au încercat să se apere inventând, pe loc, o poveste. „Am venit aici cu sania, după lemne, cu nepotul meu. El a luat-o pe o parte, eu pe alta, să căutăm. Nu ştiu nimic de niciun porc mistreţ. Am găsit porcul aşa cum este el acolo. Nu ştiu nici cine a pus laţul”, a explicat Marin Ionescu, unul dintre cei doi bărbaţi prinşi. „În urma filmărilor cu telefonul mobil, se poate dovedi foarte uşor că ei sunt autorii braconajului”, a mai explicat pădurarul.
De voie, de nevoie, unul dintre cei doi bărbaţi a recunoscut că se fac vinovaţi de braconaj. „Noi am venit aici după lemne şi era acolo mistreţul cu mult sânge. Nu l-am omorât eu, bunicul i-a dat un topor în cap”, a decIarat Adrian Ionescu.
Astfel de controale ale paznicilor de vânătoare vor continua şi în perioada următoare. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co