Actualitate

Vizarea carnetelor de rentier

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Prahova derulează acţiunea de vizare a carnetelor de rentier agricol pe anul 2012, la care rentierii au obligaţia de a se prezenta personal, cu câteva excepţii.
Aceasta are loc până pe 31 august. “Dacă un rentier, în această perioadă, nu este la domiciliu şi este plecat într-un alt judeţ, atunci i se poate acorda sprijin de vizare a carnetelor la centrul judeţean pe raza căruia se află în momentul respectiv. Dumnealui trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi carnetul de rentier. Cei care nu pot veni să-şi vizeze, din diverse motive, având în vedere că dumnealor, în general, sunt persoane în vârstă, trebuie să facă o procură notarială”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Prahova, Anca Oprea.
În cazul în care contractul de arendare încetează, renta viageră agricolă se va plăti în anul următor doar dacă rentierul încheie, în maximum 30 de zile de la încetare, un nou contract de arendare. Noul contract, înregistrat la consiliul local în termen de 15 zile de la data încheierii, se va prezenta în original şi în copie la APIA. În cazul încheierii noului contract de arendare înaintea expirării termenului, cu un alt agricultor, se va proceda la rezilierea contractului iniţial. Actul de reziliere se va înregistra la consiliul local în termen de 15 zile de la data încheierii. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co