Actualitate

Bază de biatlon modernă la Predeal

Baza sportivă de schi fond şi biatlon din Predeal se modernizează, iar ceea ce în anii trecuţi părea doar un vis, acum se materializează.

Infrastructura şi potenţialul existau, însă erau necesare mai multe investiţii astfel încât pista să ajungă la standarde moderne. Se lucrează de dimineaţa până seara, sub atenta supraveghere a conducerii administraţiei locale, iar progresele se văd după fiecare zi de muncă. Până acum s-a delimitat traseul, iar excavatoarele şi buldozerele au lucrat la poligonul de tragere şi în zona podurilor aferente, după care s-a turnat pietriş şi s-a tasat, iar de câteva zile au demarat asfaltările. Deja poligonul este gata, dar şi o parte din traseu. În total, se va turna bitum pe o lungime de doi kilometri. Pe această pârtie vor concura sportivii în 2013 la Festivalul Olimpic al Tineretului European, staţiunea urmând să găzduiască proba de biatlon.

Amenajările vor continua
„Se vor finaliza lucrările la cea mai dotată bază de sport din ţară. Ea va fi o bază pentru Fote 2013 şi va avea cea mai bună dotare din România, lucru cu care ne putem mândri”, a precizat primarul oraşului Predeal, Ionel Goidescu. Conducerea administraţiei locale şi-a propus ca la finalul anului să inaugureze noua pârtie de biatlon, deoarece infrastructura pentru FOTE a devenit o prioritate pentru autorităţi. În plus, începând cu acest sezon de schi, iubitorii sporturilor de iarnă vor găsi modernizări la pârtia de sub Teleferic. „Aş dori ca până la finalul anului să avem posibilitatea să omologăm pârtia de biatlon, deci să îndeplinim toate condiţiile tehnice şi normativele. În ultimele trei luni se lucrează în ritm susţinut, acum ne ajută şi vremea, deci desfăşurăm cu toate forţele aceste lucrări. Nu este singurul loc unde se realizează modernizări. Lucrăm şi la pârtia de sub Teleferic, iar asta înseamnă că îndeplinim toate condiţiile pentru a ţine probele alocate pentru FOTE 2013”, a mai adăugat Ionel Goidescu.
Totodată, în staţiunea Predeal va fi amenajat şi satul olimpic al festivalului, iar centrul media va fi la Sinaia. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co