Economic

Bani pentru Centura de Nord a Ploieştiului

Joia trecută, Sala Europa din Palatul Administrativ Ploieşti a găzduit semnarea primei cereri de finanţare din cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de Creştere”. Beneficiarul finanţării nerambursabile din fonduri Regio este Consiliul Judeţean Prahova, care primeşte asistenţă financiară pentru proiectul „Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN1 şi DN1B (realizarea drumului judeţean de centură DJ236) în zona de nord a Municipiului Ploieşti”.
Contractul de finanţare are o valoare totala de 43,9 milioane de lei din care valoare nerambursabila este de 22,3 milioane de lei şi cofinanţarea eligibila a consiliului judeţean de 556.710 lei. Durata de implementare a proiectului este de 31 de zile, timp ]n care se vor construi un drum judeţean de centură, o bretea de acces şi un pasaj suprateran. „Implementarea acestui proiect va contribui la asigurarea unei infrastructuri urbane moderne şi extinse şi va sprijini intensificarea legăturilor comerciale intraregionale, prin asigurarea conexiunilor rutiere ale municipiului Ploieşti la drumurile naţionale DN1 şi DN1B şi în continuare la zona periurbană din cadrul Polului. În acelaşi timp, mediul de afaceri va fi sprijinit prin facilitarea accesului agenţilor economici la centrele comerciale prioritare şi la principalele noduri de trafic. Nu în ultimul rând, unul dintre rezultatele acestui proiect este reprezentat de crearea de noi locuri de muncă prin îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii forţei de muncă la zonele funcţionale din cadrul Polului”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0342-108.002, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.
Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co