Economic

Actualitatea economică

Târg de Cadouri şi Produse Tradiţionale de Sărbători

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova organizează, în perioada 1-5 decembrie, pe Platoul din faţa Casei de Cultura a Sindicatelor Ploieşti, cea de a II-a ediţii a Târgului de Cadouri şi Produse Tradiţionale de Sărbători “Bucurii de Iarnă”. Acest târg vă propune numeroase sugestii pentru lista de cadouri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Cei 23 de producători şi comercianţi din toată ţara etalează o ofertă irezistibilă de obiecte de artă populară din ceramică, lemn, lut şi piatră, decoraţiuni interioare, pictură pe sticlă şi gravuri, costume tradiţionale româneşti, confecţii, pielărie şi marochinărie, diverse obiecte decorative pentru casă, suveniruri, alături de băuturi şi produse alimentare tradiţionale ecologice româneşti – brânzeturi şi mezeluri preparate după metode tradiţionale, miere, prăjituri şi pâine de casă, cozonaci, gemuri, dulceţuri şi conserve şi multe, multe alte bunătăţi.
Programul de vizitare al expoziţiei este de miercuri, până sâmbătă intre orele 10:00 – 18:00, iar duminica, intre orele 10:00 – 17:00.

Se redeschide
Casa Seciu

Miercuri, 1 Decembrie, la orele 12:00, în zi de mare Sărbătoare Naţională a Românilor, va avea loc evenimentul care marchează redeschiderea Casei Seciu, renumit complex turistic prahovean, cu o frumoasă tradiţie de peste trei decenii. Evenimentul îşi propune să readucă în atenţia tuturor celor care iubesc tradiţia, dar şi rafinamentul, o locaţie specială, amplasată într-un spaţiu deosebit de pitoresc, cu un mare potenţial pentru turismul cu specific vini-viticol al judeţului Prahova. Relansarea complexului Casa Seciu în circuitul aşezămintelor turistice româneşti de înalt nivel va fi agrementată cu momente specific româneşti, cu bucate tradiţionale savuroase şi băuturi alese, cu muzică de calitate.

1,13 milioane euro pentru staţia de epurare din Mizil

Consiliul local Mizil a organizat, luni, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Prahova, o conferinţă de presă privind finalizarea implementării proiectului „Reabilitare şi extindere staţie de epurare oraş Mizil”.
Investiţia a constat în:  reabilitarea şi extinderea de capacitate cu o linie nouă de epurare cu accent pe preepurare mecanică; realizarea unei campanii de informare publică; instruirea personalului implicat în operarea sistemului. Implementarea noului sistem de epurare al apelor uzate elimină riscul deteriorării sănătăţii populaţiei, respectiv a calităţii vieţii, prin asigurarea unei epurări corespunzătoare înaintea deversării în emisarul natural.
Perioada de implementare a fost 11septembrie 2008 – 30 noiembrie 2010, valoarea proiectului fiind de: 1.131.889,74 euro.

Se inaugurează Petrom City

Cea mai mare companie din România, producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom, va inaugura joi, 2 decembrie, noul său sediu, Petrom City, aflat în zona Străuleşti din nordul Capitalei, pentru construcţia căruia compania a investit 130 milioane euro.
Petrom City va aduna peste 2.500 de angajaţi ai companiei, care acum îşi desfăşoară activitatea în mai multe clădiri din Capitală şi din Ploieşti. Oficialii Petrom spun că acest proiect reprezintă cea mai eficientă soluţie în faţa chiriilor ridicate pe care le plătesc pentru cele şase sedii din Bucureşti.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co