Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vizita Şcolii Hoteliere din Avignon

În perioada 15-18 noiembrie 2010, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova a primit vizita unei delegaţii franceze, condusă de Doamna Monique Mercier, Director al Şcolii Hoteliere din Avignon, aparţinând Camerei de Comerţ şi Industrie din Vaucluse.

Şcoala Hotelieră din Avignon, una dintre cele mai cunoscute instituţii de învăţământ de acest tip din Franţa pregăteşte anual aproximativ 1500 de cursanţi, acoperind toate nivelele de formare profesională, începând cu nivelul iniţial şi până la Masterat, precum şi toate tipurile de meserii din domeniul hotelier şi cel al restaurantelor.
Vizita a avut ca scop discutarea coordonatelor şi condiţiilor de desfăşurare a proiectului privind înfiinţarea în Judeţul Prahova a unei Şcoli Hoteliere după modelul celei existente în Avignon.
Acest demers  reprezintă o premieră nu numai pentru sistemul cameral românesc, dar şi pentru sistemul de formare profesională din domeniul hotelurilor şi restaurantelor.
Bazele colaborării excelente dintre cele două instituţii au fost puse cu ocazia vizitei pe care preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a efectuat-o în Franţa, iar principiile acestei colaborări au fost stabilite printr-un acord semnat în luna iulie 2010 între Şcoala Hotelieră din Avignon, reprezentată de preşedintele CCI Vaucluse, Francois Mariani, pe de-o parte, şi CCI Prahova, reprezentată de preşedinte Gogulescu, pe de altă parte.
Acţiuni multiple
Cu ocazia vizitei delegaţiei în Prahova, au avut loc întâlniri cu agenţi economici din domeniul hotelier şi al restaurantelor în vederea promovării proiectului, dar, în special, cu scopul de a stabili nevoile concrete ale acestor agenţi economici în ceea ce priveşte formarea şi perfecţionarea profesională a personalului, dar şi interesul şi disponibilitatea de a sprijini şi participa la un asemenea proiect.
De asemenea, s-a organizat  la sediul CCI Prahova o reuniune de lucru  cu participarea potenţialilor parteneri – reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai agenţilor economici şi asociaţiilor profesionale  din domeniul hotelier, precum şi ai instituţiilor de învăţământ care asigură formarea profesională în acest domeniu–, care şi-au manifestat sprijinul şi dorinţa de a se implica activ în derularea proiectului propus.
Primul pas concret în realizarea proiectului este reprezentat de întocmirea unui chestionar care va fi distribuit anul acesta unităţilor comerciale din domeniul hotelier şi al restaurantelor, iar la inceputul anului 2011 vor fi analizate concluziile care vor reieşi din prelucrarea acestora, concluzii care, împreună cu studiul de pre-fezabilitate care urmează a fi realizat de cele două Camere, vor contura condiţiile în care se va derula în continuare parteneriatul şi vor constitui bazele întocmirii proiectului.
Vizita delegaţiei franceze în demersurile întreprinse cu această ocazie au avut ca rezultat, pe lângă consolidarea relaţiilor de parteneriat dintre cele două instituţii, conturarea principalelor direcţii de acţiune şi realizarea unui calendar de lucru  al activităţilor ce vor fi desfăşurate în perioada următoare.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co