Economic

Actualitatea economică

Distrigaz Sud Reţele continuă  modernizarea  reţelei de distribuţie din Ploieşti

Pentru a asigura creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu gaze naturale pentru clienţii săi, în ultimii doi ani, Distrigaz Sud Reţele a investit în reabilitarea şi modernizarea reţelei de distribuţie din Ploieşti, aproximativ 17.000.000 de lei. Reţeaua de distribuţie din municipiul Ploieşti are o lungime de circa 612 km. În perioada 2009-2010, în cartiere importante precum Ienăchiţă Văcărescu, Malu Roşu, zona Mircea cel Bătrân, zona Rudului, zona Gh. Doja, conductele şi branşamentele din oţel au fost înlocuite cu conducte şi branşamente noi din polietilenă, cu calităţi şi durată de viaţă superioare. În total, 135 de km de reţea au fost reabilitaţi şi puşi în funcţiune, reprezentând circa 25% din lungimea reţelei existente.
Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, în municipiul Ploieşti au fost realizate extinderi ale reţelei de distribuţie. Astfel, cartiere precum HDC Imob, Irish Town Development – Blejoi, Deal Verde – Găgeni, Cartier – Strejnic, Primavera şi Ald Trading au fost racordate la sistemul de distribuţie.
În anul 2011, Distrigaz Sud Reţele, prin Direcţia Regională Centru, va demara lucrări de modernizare şi reabilitare a conductelor şi branşamentelor în zone precum Eroilor-Torcători-Peneş Curcanul, Gh. Doja – Văleni, Gh Gr.Cantacuzino – Căliman, în lungime totală de 63 km. Valoarea investiţiilor preconizate pentru anul următor este de aproximativ 30.000.000 lei.

Sediu nou pentru ADR Sud-Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia are un nou sediu la Călăraşi, care a fost inaugurat marţi, 30 noiembrie a.c. Construirea sediului ADR Sud Muntenia s-a realizat cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană. Finanţarea nerambursabilă a proiectului a fost de 675.000 de euro, iar valoarea totală a proiectului s-a ridicat la suma de 1,1 milioane de euro. Agenţia are 81 de angajaţi (la 8 noiembrie 2010) şi îşi desfăşoară activitatea în toate cele şapte judeţe componente ale Regiunii (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman).

S-a inaugurat Petrom City

Cea mai mare companie din România, producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom, şi-a inaugurat noul sediu din nordul Capitalei, investiţie de peste 130 milioane euro, în prezenţa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi a fostului ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu.
Petrom City, noul sediu al producătorului de ţiţei şi gaze, aflat în zona Străuleşti din nordul Capitalei, este unul dintre cele mai mari proiecte de pe piaţa românească de real estate, investiţia depăşind 130 milioane euro. Orăşelul Petrom va reuni circa 2.500 de angajaţi din 7 sedii ale companiei aflate în Bucureşti şi Ploieşti. Procesul de mutare a angajaţilor în noul sediu a început în trimestrul IV al acestui an şi este estimat să se finalizeze în trimestrul II al anului viitor.

Rompetrol trece la Winter diesel

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a început livrările către depozitele si staţiile sale a noii game de motorine (Efix Winter Diesel şi Winter Alto55), dedicată sezonului de iarnă. Aceasta va fi disponibilă de la mijlocul lunii decembrie în toate staţiile operate de Grupul Rompetrol în România (staţii proprii, Rompetrol Expres, Rompetrol Partener), dar şi în cele din Bulgaria şi Republica Moldova. Gama de motorine de iarnă este produsă de rafinăria Petromidia şi conţine aditivi speciali, destinaţi creşterii operabilităţii maşinii la temperaturi joase de până la – 26 de grade Celsius, scăderii vâscozităţii şi implicit a eliminării depunerilor în filtre.
Rubrică realizată de cotidianul online economic www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co