Actualitate

Au nevoie de noi!

La ieşirea din Breaza, în localitatea Valea Târsei, există o familie frumoasă, care numără nici mai mult nici mai puţin de 17 suflete.

Sunt familia Boroş, 15 copii şi părinţii lor. Şapte fete şi opt băieţi. Cel mai mare are 22 de ani, iar cel mai nou membru al familiei, doar două săptămâni. Trăiesc cu toţii într-o căsuţă modestă, în şase camere. Din salariul tatălui şi din alocaţiile copiilor, părinţii se zbat să le asigure cele necesare zi de zi. Mama este casnică şi se ocupă de copii, de treburile din gospodărie, de animale şi de grădină. Are parte şi de ajutorul copiilor, pentru că în familia Boroş, toată lumea participă la treburile gospodăreşti. Cea mai mare dorinţă a părinţilor este ca cei mici să meargă la şcoală şi luptă pentru asta, chiar dacă începutul de an înseamnă o cheltuială enormă. Florin Boroş, tatăl celor 15 copii, spune că deşi este greu să-i crească, sunt bucuria lui şi face totul pentru a-i trimite la şcoală. ”Este greu, dar dacă mi i-a dat Dumnezeu, îi cresc cu drag. Ne-au mai ajutat rude, cine a putut şi avem şi gospodărie. Avem două vaci, găini, avem şi grădină. Copiii au strictul necesar, nu le-a lipsit. Acum, când începe şcoala este mai greu că le trebuie rechizite, uniforme, haine. Mai rămân de la unul la altul, dar tot este o cheltuială foarte mare”, a spus tatăl micuţilor.

Totul pentru cei mici
Din veniturile modeste, au reuşit să cumpere câte ceva, dar nu suficient pentru toţi cei care vor merge la şcoală. Pentru Gabriela Boroş cea mai mare bucurie sunt copiii. Chiar dacă este greu să-i crească, atunci când vorbeşte despre ei, ochii îi zâmbesc. Ar dori ca şi cei mici sa aibă ghiozdane şi hăinuţe noi pentru prima zi de şcoală. „ Nu le-am putut cumpăra la toţi. Am luat haine şi ghiozdane noi pentru cei care merg acum în clasa I, nu pentru toţi. Cheltuielile sunt mari şi este greu, sunt şi fetele care fac naveta la liceu”, a spus mama copiilor cu tristeţe în glas. Ana Maria este cea mai mare dintre cei 15 fraţi şi visul de a deveni poliţistă i s-a împlinit anul acesta când a luat examenul la Câmpina. Georgiana, Aurel, Radu, Felicia, George, Dragoş, Alin, Nicoleta, Bianca sunt copii cuminţi şi talentaţi şi îşi doresc să poată învăţa pentru a deveni doctori, poliţişti sau profesori.
Depinde doar de dumneavoastră ca visul lor să se împlinească.  Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co