Sanatate

Acuzaţie de malpraxis

Familia unui băieţel în vârstă de 11 ani, din Ploieşti, acuză medicii de la Spitalul de Pediatrie din oraş, că, din cauza unei operaţii de apendicită, copilul a rămas infirm de un picior.

Necazul s-a abătut asupra familiei în urmă cu 13 zile, când băiatul a fost adus la spital de urgenţă, pentru a fi operat de peritonită. Imediat după ce s-a recuperat şi a fost externat, mama sa a observat că mergea şchiopătat. „Piciorul nu mai poate să-l folosească. Când l-am internat, era bine din punctul ăsta de vedere. Acum mama lui trebuie să-l ajute să se deplaseze. Pe noi nu ne interesează decât să se facă bine. Doctorul la care l-am internat a doua oară nu are nicio vină, pentru că el a preluat greşeala altui medic”, a declarat Marian Pavel, unchiul băiatului.

Afecţiuni succesive
Medicii, însă, afirmă că nu este decât o coincidenţă că micuţul a început să şchiopăteze imedit după operaţie şi asta pentru că i s-a declanşat o altă boală, care nu are nicio legătură cu intervenţia chirurgicală. „Înaintea acestei peritonite, făcuse varicelă. Este un caz la care, pe terenul de scădere a rezistenţei organismului, după varicelă, a făcut această peritonită, care a fost operată şi s-a vindecat. Ulterior a făcut o artrită de şold, însă niciuna dintre afecţiuni nu are legătură cu cealaltă. Artita a debutat ca o altă infecţie, la nivelul şoldului”, a declarat medicul Valentin Dragomirescu, din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.
Coincidenţă sau nu, rudele băiatului sunt decise să nu i-a copilul acasă, până nu va merge din nou pe picioarele lui. „Copilul, înainte, a făcut sport de performaţă şi alerga. Eu cred că explicaţia a fost dată pentru a-şi apăra colegul. Boala de care zic ei este făcută de oamenii în vârstă. O să rămână aici până îl face bine. Nu sunt medic, ca să-l fac eu bine”, a declarat unchiul băiatului, Marian Pavel.
Rudele pacientului au afirmat că vor depune o plângere şi la Colegiul Medicilor Prahova, pentru malpraxis.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co