Actualitate

Vor să înceapă şcoala cu dreptul

Antonio şi Andrei sunt doi băieţi isteţi, din Cornu, iar acum se pregătesc să meargă la şcoală!

Andrei trece în clasa a patra, îi place mult să înveţe şi în fiecare an a luat premiu. Antonio, fratele lui mai mic, este un băieţel cuminte, care până acum s-a jucat zi de zi la grădiniţă cu prietenii lui. Anul acesta intră în clasa întâi şi nu ştie la ce să se aştepte… lecţiile vor fi o noutate pentru el. În familia Mihai, numai tatăl copiilor lucrează, de câteva luni și copiii nu au, încă, rechizitele necesare. „Trebuie totul cumpărat. Manualele de română şi matematică, absolut tot cumpărăm, nu ne mai dă nimic de la şcoală. O să primim şi o listă cu foarte multe rechizite necesare”, a povestit mama copiilor, Adriana Mihai. „Este foarte bine la şcoală. Anul acesta o să avem mai multe ore pe săptămână, alte materii… Îmi plac matematica, româna, engleza şi informatica”, a spus Andrei. Antonio are emoţii pentru prima lui zi de şcoală. Ştie de la fratele lui că va trebui să înveţe, mai mult decât să se joace, aşa cum era obişnuit până acum. „Deocamdată nu ştiu cum va fi la şcoală. Cred că o să fie frumos acolo, o să mă joc…”, a spus încântat Antonio.

Nepregătiți pentru școală
Adriana, mama celor doi frați, este casnică şi se ocupă de educaţia lor. Din păcate, banii nu sunt suficienţi astfel încât cei mici să aibă tot ce şi-ar dori, aşa cum au colegii lor. Nici hăinuţe noi nu se ştie dacă vor avea în prima zi de şcoală. „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoşi. Nu sunt nişte copii care au pretenţii la multe; se mulţumesc cu orice, pentru că nu am avut posibilităţi. Chiar şi o bomboană îi mulţumeşte, am nişte copii minunaţi”, a mai spus Adriana.
Cele două “minuni” ale familiei Mihai trebuie să îşi cultive dorinţa de învăţare. Chiar şi cu posibilităţi reduse, Andrei a venit în fiecare an cu premii, iar Antonio cu siguranţă îi va călca pe urme. Important este să le ofere cineva și sprijin pentru educaţie. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co