Actualitate

Au fugit cu banii cimitirului

cimitirO casetă de bani în care se aflau 47 de milioane de lei vechi a fost sustrasă din incinta birourilor Cimitirului „Mihai Bravu” din Ploiești. Făptașii au profitat de faptul că numărul paznicilor este foarte mic.

În căutare de câştiguri obţinute uşor, hoţii nu se tem nici să meargă noaptea în cimitir. Aşa s-a întâmplat săptămâna trecută, când persoane rămase neidentificate au intrat în birourile personalului administrativ al Cimitirului „Mihai Bravu” din Ploieşti, de unde au fugit cu o casetă cu bani. Se pare că nimeni nu a văzut nimic pe moment. Abia dimineaţă, când au venit la lucru angajaţii cimitirului, a fost constatat furtul. „Angajaţii au descoperit ferestrele deschise şi că lipsea seiful cu bani. Nu vă imaginaţi că este vorbea despre un seif mare, ci avem, mai degrabă, o cutie în care țineam bani, adică 47 de milioane de lei vechi, obținuți din diverse încasări care se fac la cimitir”, a declarat directorul Administrației Domeniului Public și Privat (ADPP) Ploiești, Dan Ioniţă.

S-a lăsat cu anchetă
Poliţiştii fac cercetări pentru a descoperi modul în care hoţul, sau hoţii au pătruns în clădire și pentru a afla dacă au mers la pont, sau au descoperit pur şi simplu casa cu bani. Conducerea ADPP Ploiești speră ca aceştia să fie prinşi cât mai repede, pentru a recupera prejudiciul. Cimitirul “Mihai Bravu” se află într-o zonă mărginaşă a Ploieştiului şi se întinde pe nu mai puțin de 30 de hectare. Această întindere de morminte este păzită de câte doi paznici pe tură. Conducerea ADPP Ploieşti admite faptul că paznicii sunt insuficienţi, dar, din păcate, nu se pot face angajări pentru că posturile sunt blocate.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co