Sport

Atletism – Altă performanţă, aceleaşi probleme

►La interval de două săptămâni, Florentina Oana Gheorghe a devenit pentru a doua oară campioană a României.

Acum, atleta CS Petro-Energia Câmpina a concurat la Campionatul Naţional de Aruncări lungi, care a avut loc la Bucureşti. Eleva antrenorului Mihai Pascu a concurat la proba de aruncarea discului juniori III.
La competiţie şi-au disputant şansele 175 de atleţi şi atlete, de la 40 de cluburi fruntaşe din ţară. Aşa cum era de aşteptat, sportiva câmpineană pornea cu prima şansă la câştigarea medaliei de aur, având în vedere că acum doi ani câştigase titlul naţional cam cu aceleaşi colege din concurs. Şi de această dată, Oana a învins clar, cu performanţa de 33,75 m., cu diferenţă de un metru şi jumătate, deşi colegele sale posedă condiţii mult mai bune.
Ştiindu-se că sportiva prahoveană s-a antrenat pe maidanele localităţilor din apropierea municipiului Câmpina, în prezent a fost nevoită să continue activitatea la Câmpulung Muscel, concurând, ca şi vicecampionul naţional Florian Nicolae, cu dublă legitimare. Poate acum autorităţile publice judeţene ar trebui să intervină şi să ofere posibilitatea valorilor celui de al doilea municipiu al Prahovei să se bucure de condiţii la nivelul la care ne reprezintă, la competiţii naţionale şi apoi internaţionale. Conform  antrenorului Mihai Pascu, la Câmpina autorităţile publice locale ignoră, aproape în totalitate, interesul şi drepturile tineretului şi ale sportivilor de performanţă, alocând un buget de 150.000 lei/an pentru toate cluburile şi disciplinele sportive. În Câmpina nu există un stadion şi o sală corespunzătoare pentru atletism.

Ratarea unor competiţii
Regretul tehnicienilor, sportivilor şi părinţilor acestora este cu atât mai mare, având în vedere faptul că mai mulţi atleţi şi atlete, de la categoriile copii III, II, I şi juniori III, ar fi trebuit să concureze la această competiţie, cu şanse să aducă municipiului Câmpina mai multe medalii.
Cum antrenorii CS Petro-Energia nu sunt plătiţi de nimeni, aceştia nu mai pot susţine din pensiile şi salariile modice, care le au, participarea sportivilor la competiţiile la care reprezintă, totuşi, municipiul Câmpina şi judeţul Prahova.

Departe de finală
Nici la finala în sală, a copiilor I, II şi III, de la începutul lunii aprilie, sportivii CS Petro-Energia sunt în imposibilitatea de deplasare la competiţie, din cauza lipsei susţinerii financiare din partea autorităţilor publice locale.
Regretabil este faptul că nici de această dată nu s-a înţeles faptul că la acest club sportiv, chiar dacă este club privat, sportivii nu plătesc pentru pregătire şi participări la competiţii, deşi peste tot în lume atletismul este considerat “sportul sporturilor”, cel mai benefic pentru sănătatea publică, dezvoltare fizică, psihică şi educaţională, combătând în modul cel mai eficient tendinţa tinerilor de a practica alte activităţi dăunătoare precum consum de alcool, ţigări, droguri sau petrecerea timpului liber în anturaje periculoase, în faţa calculatorului, etc..
Antrenorii consideră că este necesar ca măcar de acum înainte să se reflecteze asupra sacrificiilor şi bunelor intenţii ale unor oameni, în a ajuta tineretul şi a-I sprijini, conform legilor în vigoare.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co