Sport

Atleta Oana Gheorghe, campioană a României

Imag325►Oana Florentina Gheorghe, atleta clubului Petro-Energia Câmpina, a obţinut medalia de aur, în cadrul finalei Campionatului Naţional pentru juniori 3.

Competiţia în care Oana Gheorghe a dovedit că este cea mai valoroasă atletă dintre cele 14 finaliste din ţară a avut loc în sala de atletism a Complexului Naţional “Lia Manoliu” din Bucureşti. Sportiva câmpineană a câştigat detaşat proba de aruncare a greutăţii, cu performanţa de 13,32 m.. Performanţa o plasează la un nivel superior şi pe plan internaţional, la categoria sa de vârstă (14-15 ani). Prin acest titlu de campioană a României, Oana Gheorghe, repetă performanţa din anul 2011, când a obţinut medalia de aur, la proba de aruncarea discului.
De reţinut că atleta este singurul campion al României, din judeţul Prahova, care obţine titlul naţional al campionatelor de atletism juniori 1, 2, 3, seniori, la probe individuale, din sezonul de sală din 2013.
Chiar dacă, în prezent, sportiva CSPetro-Energia Câmpina este nevoită să-şi desfăşoare activitatea departe de casă, concurând cu dublă legitimare cu LNPA Câmpulung Muscel, din cauza lipsei totale de sprijin, legal, din partea autorităţilor locale, totuşi, Oana are un suport moral în verişorul său Florian Nicolae, aflat în aceeaşi situaţie, cel care de curând a devenit vicecampion naţional juniori 2, la săritura cu prăjina şi medaliat cu bronz la heptatlon sală (60 m., lungime, greutate, înălţime, 60 m.g. ,prăjină şi 1000 m.).
Cazul Oanei şi a celorlalţi colegi, campioni naţionali şi medaliaţi, pregătiţi de antrenorii Mihai Pascu şi Adrian Onea pe maidane, fără salarii şi fără niciun fel de condiţii asigurate de autorităţile publice, probabil reprezintă ceva unic în domeniul sportului de performanţă din ţările UE. Dar tenacitatea, pasiunea şi dorinţa acestei tinere sportive de a îmbina, foarte bine, activitatea şcolară cu cea sportivă poate reprezenta un model pentru tineretul câmpinean şi prahovean.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co