Imobiliare Valea Prahovei
Social

Aşteaptă alunecarea fatală

valeniAlunecările de teren care au avut loc pe timpul iernii trecute s-au reactivat în primăvară, în unele locuri. La Vălenii de Munte, pericolul e tot mai mare pentru unii localnici.

20 de familii din orașul prahovean Vălenii de Munte nu mai pot dormi noaptea de teamă că următoarea alunecare de teren va lua cu ea tot ce au agonisit și, o dată cu bunurile materiale, chiar viețile lor. Casele stau să pice și oamenii se roagă la Dumnezeu să nu plouă. Alunecările de teren din iarnă s-au reactivat după ploile din lunile martie și aprilie și au făcut prăpăd în calea lor. Cât despre ajutorul care ar putea veni de la Guvernul României, nu se aude nimic. “Vă spun sincer, că mie mi-e teamă să adorm. Oricând, oricând se poate dărâma casa peste mine. Nici nu mă mai gândesc la ploi, că atunci mai alunecă un metru, cel puțin, pământul… E jale mamă…”, a spus, cu amărăciune în glas, o bătrânică. Vecinul din spatele curții sale are și el probleme. Cândva, acolo unde acum e o groapă, era curtea sa betonată. O conductă ancorată cu sârmă dă semne să o ia la vale, o dată cu terenul. „Din casă intru direct în văgăuna asta. Vai de capul nostru. Am muncit toată viața și acum totul este la discreția naturii”, spune și bărbatul.
Nicio speranță
Banii de la bugetul local sunt puțini, așa că oamenii așteaptă o minune de la Guvern, dar când primarul a fost la București, nimeni nu l-a băgat în seamă, pentru că nu sunt bani. Cât despre autoritățile județene, acestea spun că așteaptă ca pământul să se stabilizeze. „Nu se pot băga bani într-un teren care o ia la vale. Pentru realizarea unor studii este absolut necesar să așteptăm stabilizarea pământului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.
Oamenii de pe Strada Libelulei se află în această situație din luna februarie. Și-au pierdut răbdarea, o dată cu agoniseala de-o viață. Doar o minune îi mai poate salva, dar până atunci, ies nopțile în stradă de teamă să nu vină nenorocirea, să nu cadă casa peste ei, în somn.
În județul Prahova, 26 de localități
s-au confruntat în cursul iernii trecute, cu alunecările de teren.
Cele mai multe dintre acestea s-au reactivat și amenință să ia cu ele tot ce le stă în cale.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co