Social

Centru pentru persoane abuzate

pers-agresate-1Sunt bătute zilnic și suportă tratamente greu de imaginat. Vorbim despre zeci de femei din Prahova care nu primesc din partea soților, sau concubinilor lor decât pumni și palme și care pot primi ajutor de la instituțiile specializate.

De cele mai multe ori, pentru a scăpa de sub ploaia de lovituri, femeile aleg să fugă de acasă. În Ploiești, există un centru de găzduire pentru femeile agresate, adăpost specializat pentru situațiile de violenţă familială. Și pentru că nu numai femeile pot fi victime, aici orice persoană poate cere ajutor, indiferent de vârstă și sex. Important este ca aceasta să coopereze ulterior, pentru rezolvarea definitivă a problemei sale și să ia o hotărâre în ceea ce privește relația de cuplu.
“Persoanele care sunt agresate se pot adresa instituției noastre cu o cerere, în baza căreia noi ne vom mobiliza, ne vom deplasa pe teren, vom efectua investigații amănunțite și vom vedea care anume sunt cele mai bune soluții pentru clarificarea situației în care se află. Se pot adresa cu încredere serviciilor noastre, întrucât instituția noastră are la dispoziție personal calificat care să le vină în sprijin și, totodată, le asigurăm tot confortul”, a declarat consilierul Direcției Generale de Ajutor Social și Protecția Copilului Prahova, Elena Sofia.

Ajutor pentru mame cu copii
Și mamele cu copii se pot bucura de sprijin în astfel de cazuri. La Ploiești există, încă din anul 1998, Centrul de Servicii Comunitare “Sfântul Andrei”, unde cuplurile mamă-copil, alungate de familie, sau maltratate de soți, primesc hrană, consiliere juridică, psihologică și chiar sprijin în a-și găsi un serviciu. Persoanele în cauză pot sta aici chiar și un an de zile.
“În medie, avem circa patru cupluri mamă-copil, cu o durată de beneficiere a serviciilor de șase luni. Ele trebuie să sesizeze DGASPC Prahova, se constată situația de urgență și măsura care se ia este plasament în regim de urgență pentru cuplul mamă-copil aflat în dificultate. Deci, pur și simplu, trebuie doar să semnaleze situația în care se află”, a declarat directorul Centrului “Sfântul Andrei”, Cristian Nicolescu.
Momentan, atât în centrul pentru persoane agresate, cât și în cel pentru mame și copii, există câte patru locuri disponibile. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co