Actualitate

Alunecări de teren în Telega

În comuna Telega, alunecările de teren dau noi bătăi de cap administraţiei locale. Pe 19 ianuarie, primarul Ilie Gheorghe a fost anunţat că în zona Chiriac pământul a luat-o la vale.

Situaţia este foarte gravă, mai ales că pe acolo trece şi o conductă de alimentare cu apă. “Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că situaţia este serioasă pentru că pune în pericol alimentarea cu apă a satului Buştenari. Dacă se rupe conducta, satul va rămâne fără apă. Noi am făcut intervenţia respectivă, iar acum aşteptăm să se dezgheţe solul ca să vedem dacă continuă alunecarea şi să vedem adâncimea, pentru a putea face un proiect pentru a consolida drumul”, a declarat primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe, referindu-se şi la faptul că, totodată, alunecarea de teren pune în pericol şi drumul DC 133.

Defavorizaţi de sol
Comuna Telega face parte din localităţile cu risc ridicat de aluncări de teren luate în evidenţă de către Consiliul Judeţean Prahova, fiind aşezată într-o zonă în care solul este bogat în sare. „Din cauza topirii sării, pământul o ia la vale acolo unde se cedează. Să sperăm că vom obţine fonduri de la Guvern pe calamităţi, pentru că în comunitate nu sunt aceste fonduri pentru a se interveni. Dacă nu se primesc bani pe situaţii de urgenţă, nu ştiu încotro o apucăm şi ce vom face cu aceste alunecări. Nu este singura aceasta, sunt reactivate încă trei alunecări de teren. Avem şi la o locuinţă o alunecare de teren care s-a produs tot în iarna asta”, a declarat primarul Ilie Gheorghe.
Suprafaţa alunecării de teren din zona Chiriac este de 40 de metri lungime şi 20 de metri adâncime. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co