Actualitate

Soluţie de trafic – Tuneluri rutiere prin Carpaţi!!!

Pentru orice iubitor de natură, urcatul sau coborâtul pe unul din versanţii Munţilor Carpaţi este o adevărată plăcere, însă când vine vorba de transport de marfă sau pur şi simplu de o călătorie rapidă, lucrurile nu mai sunt atât de plăcute. Tunelurile ar putea fi o soluţie pentru scurtarea timpului petrecut la parcurgerea zonei muntoase a judeţului.
“Nu putem traversa Carpaţii pe serpentine până la 2.000 de metri. Iarna, primul tir care trece pe la prima curbă se împotmoleşte şi de aici, normal avem trafic blocat. Nu putem face pe caprele negre cu camioanele de 60 de tone”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care la sfârşit de săptâmănă, în timpul Comandamentului Naţional de Iarnă, i-a sugerat o soluţie vicepremierului Liviu Dragnea.
Este vorba despre realizarea unor tuneluri prin Carpaţi, care să fie prevăzute în Planul de Dezvoltare Naţională şi Regională. “Judeţului nostru îi sunt necesare două tuneluri. Unul este pe Valea Teleajenului, unde trebuie scurtată mizeria aia de la Cheia, adică să se perforeze muntele şi să se iasă de la Cheia direct la Valea Berii, şi, al doilea, la Predeal. Traficul nu se mai poate desfăşura în condiţiile actuale. Pe aici circulă 40 de mii de maşini”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Principalele beneficii vor fi scurtarea timpului de transport şi creşterea siguranţei rutiere.  Doar pentru tunelul de la Predeal ar urma să se aloce 120 de milioane de euro. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co