Economic

Afaceri cu Marocul

La sediul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova a fost primită, săptămâna trecută, o delegaţie de oameni de afaceri din Maroc, condusă de Camera de Comerţ din Tetouan.

Oaspeţii sunt interesaţi să dezvolte proiecte de colaborare în mai multe domenii de activitate. „Vom semna un acord de colaborare cu Camera de Comerţ din Tetouan. Este un acord similar altor acorduri pe care le avem cu alte camere de comerţ şi industrie din întreaga lume, este un acord care ne dorim să deschidă mai mult porţile către alte colaborări mai vizibile şi mai puternice între oamenii de afaceri pe care îi reprezentăm şi, de ce nu, este un acord care va stabili, de asemenea, o bază puternică nu numai între comunităţile de afaceri, ci şi între comunităţile celor două oraşe şi celor două regiuni”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Colaborare în multiple domenii
Marocanii sunt interesaţi să colaboreze pe mai multe domenii de activitate, însă în special pe tâmplărie de aluminiu, echipamente şi accesorii pentru climatizare, plante aromatice, cafea, ulei de măsline. „Cunoaştem mediul de afaceri românesc. Am avut mari societăţi care au lucrat în proiectele de infrastructură portuară şi alte mari şantiere. Şi pe domeniul cultural relaţiile sunt foarte bune. Studenţii marocani frecventează cursurile facultăţilor româneşti, profesorii români vin la noi, aşa că trebuia să întărim şi mai mult aceste relaţii”, a declarat preşedintele CCI Tetouan, Zouhair Magour.
Un domeniul vizat de oamenii de afaceri din Maroc este şi cel al turismului. „Marocul nu e numai litoral, este şi turism cultural, e şi turism de aventură, Sahara…, cum şi România nu este numai zona de multe, Dracula… Avem şi staţiunile balneare, litoral, deltă… Cam astea ar fi, pe scurt. Încercăm să stabilim, Marocul fiind open sky, şi o linie aeriană, chiar cu companii low cost, măcar de două ori pe săptămână, în Tanger-Tetouan”, a spus consilierul economic Remus Rădulescu.
În curând, prahovenii îşi vor putea găsi în Maroc un loc de muncă bine plătit la o fabrică constructoare de maşini care va fi inaugurată la începutul anului viitor. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co