Economic

Actualitatea economică

Mii de locuri de muncă pentru români în Marea Britanie

Mii de locuri de muncă bine plătite sunt oferite cetăţenilor români, în condiţiile în care milioane de muncitori britanici se află în şomaj, informează în ediţia de luni cotidianul britanic Daily Star. Conform noilor cifre, 4.000 de locuri de muncă au fost oferite prin intermediul agenţiilor de recrutare din România. Printre slujbele oferite se numără cele de şofer de taxi şi de asistente medicale, cu un salariu lunar de 2.000 de lire sterline, precum şi de medici cu un venit de 1.000 de lire pe săptămână. Cu toate acestea, 178.000 de persoane au rămas fără slujbă în Marea Britanie în ultimele trei luni, cea mai mare cifră înregistrată pe un trimestru în ultimii doi ani.
Doar în ultima lună, 16.270 de români au depus cereri pentru un loc de muncă în Marea Britanie prin intermediul agenţiilor de recrutare, deşi persoanele necalificate nu au dreptul legal să muncească pe teritoriul britanic. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de YouGov, patru din cinci britanici consideră că ţara este prea “aglomerată”, în timp ce peste o treime au estimat că este “foarte aglomerată”.

Delegaţie din Ningbo (China) la CCI Prahova

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat luni, 7 noiembrie a.c., la sediul său din Ploieşti, o întâlnire de lucru cu o delegaţie de oameni de afaceri din oraşul Ningbo – R.P. Chineză. Evenimentul se înscrie în suita de acţiuni pe care Camera de Comerţ şi Industrie Prahova le desfăşoară în vederea consolidării cooperării economice între mediul de afaceri prahovean şi cel din R.P.China, cu care de altfel CCI Prahova are o relaţie tradiţională de colaborare şi prietenie de peste 15 ani, consfinţită prin deschiderea la începutul anului 2011 a Biroului de Reprezentanţă a CCI Prahova la Shanghai. Principalele puncte de discuţie au vizat programele şi proiectele de investiţie de mari dimensiuni, în special proiectul Ningbo Hefeng Creative Square, ce urmează să fie dezvoltat în oraşul Ningbao, pe o suprafaţă de peste 34 ha.

Sistem de supraveghere video la Halele Centrale

S.C. Hale şi Pieţe S.A. Ploieşti a pus în funcţiune un sistem de supraveghere video în Piaţa Centrală din municipiu. Scopul investiţiei îl constituie creşterea gradului de siguranţă al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală, prin descurajarea în acest mod, a oricăror acte de infracţionalitate. Sistemul constă în 10 camere cu acţionare automată sau manuală, cu posibilitatea de rotire la 360 de grade şi dispecerat de monitorizare deservit de către firma de pază care activează la nivelul societăţii. Dispunerea camerelor acoperă întregul perimetru al pieţei. Imaginile obţinute sunt salvate pe suport intern de stocare (HDD), cu o capacitate de 2 TB şi sunt păstrate timp de 40 de zile calendaristice. De asemenea, înregistrările camerelor pot fi vizualizate de personalul autorizat şi prin intermediul reţelei interne de calculatoare (intranet), precum şi din exterior, pe flux www.
Accesul este 100% securizat, astfel încât confidenţialitatea şi integritatea datelor din sistem să nu fie viciate. În perimetrul în care au fost instalate camerele de supraveghere au fost afişate, conform legii, avertizări scrise privind supravegherea video a zonei.
Personalul dispeceratului de monitorizare este instruit să alarmeze operativ agenţii din dispozitivul de paza al Halelor Centrale, aceştia urmând să colaboreze mai departe, daca este cazul, cu Poliţia Locală şi respectiv, Poliţia Municipiului Ploieşti.
Contractul de execuţie a fost atribuit, în urma derulării procedurii specifice, către S.C. Aticus Vision S.R.L. Băicoi, lucrarea fiind recepţionată la termen, în data de 27.10.2011.

Rubrică realizată de cotidianul economic www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co