Economic

Actualitatea economică

Direcţia Regională în Construcţii Sud Muntenia va avea sediul la Ploieşti

MDRT propune înlocuirea sintagmei „inspectorate judeţene de stat” cu „şapte direcţii regionale în construcţii şi Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti-Ilfov”. Această modificare are în vedere înfiinţarea acestor noi direcţii prin comasare prin absorbţie, pe structura regiunilor de dezvoltare.
Direcţia Regională în Construcţii Sud-Muntenia va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Prahova, Argeş Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Sediul va fi la Ploieşti.

Un nou magazin în centrul Ploieştiului

Municipiul Ploieşti se va îmbogăţi cu un nou spaţiu comercial în centrul oraşului. Asta pentru că nemţii de la drogerie markt (dm) vor deschide un magazin în Complexul Comercial Winmarkt. Magazinul va avea o suprafaţă de 350 metri pătraţi. Reţeaua germană este prezentă din anul 2007 în ţara noastră şi a ajuns la vânzări de 13,5 milioane euro anul trecut.
Prahova poate pierde banii pentru managementul integrat
al deşeurilor

17 judeţe riscă să piardă fondurile europene dacă nu pregătesc aplicaţiile de finanţare pentru proiecte privind Sistemul de management integrat al deşeurilor, a avertizat  ministrul Mediului, Laszlo Borbely. „Dacă nu reuşiţi să finalizaţi aceste aplicaţii, veţi pierde banii. Am discutat cu dumneavoastră de nenumărate ori, dar nu văd niciun progres şi este ultima oară când vă mai cer acest lucru. Nu mă interesează certurile dintre Consiliile Judeţene şi municipalităţi, aici nu este o chestiune politică, ci este interesul cetăţeanului, adică al oamenilor care v-au mandatat să le îmbunătăţiţi condiţiile de viaţă. Este inadmisibil ca, după 5 ani, să nu aveţi nici măcar Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară constituite sau să se pună acum, în 2011, problema dacă unele oraşe aderă sau nu la ADI. Vă mai acord o lună să vă clarificaţi situaţia, altfel veţi pierde fondurile”, a precizat ministrul, la o întâlnire cu reprezentanţii consiliilor judeţene care au întârzieri în pregătirea proiectelor ce trebuie depuse pe Axa 2, domeniul major de intervenţie 1- Sisteme de management integrat al deşeurilor.

„Constructorii – furnizori locali de competenţă”

Patronatul Societăţilor din Construcţii a revenit la Ploieşti cu cea de-a III-a ediţie a conferinţelor locale, ce are drept obiectiv principal facilitarea dialogului dintre companiile de construcţii şi autorităţile locale. Concluziile conferinţei sunt:
1. În urma deschiderii pe care filiala Prahova a arătat-o către autorităţi, s-a ajuns la concluzia că este oportună elaborarea de grupuri de lucru care să discute periodic problemele specifice.
2. S-a decis ca filiala locală a Patronatului Societăţilor din Construcţii să fie parte activă în grupul de iniţiativă privind actul normativ referitor la proiectul „Social Housing”.
3. S-a convenit ca un instrument important al modernizării firmelor de construcţii să fie reprezentat de introducerea progresivă a instrumentelor de software IT.
4. În cadrul conferinţei s-a hotărât că este esenţială îmbunătăţirea comunicării între membri pentru a constitui forme eficiente de colaborare între companii. Aceste forme de grupare vor ajuta membrii patronatului, indiferent de dimensiunea companiei pe care o reprezintă, să poată concura cu alte organizaţii din diverse pieţe.
5. Implicarea organizaţiei este esenţială în promovarea firmelor pe plan internaţional, în participarea activă la promovarea proiectelor locale ale comunităţii, precum şi în atragerea de investitori. În acest sens, Patronatul s-a declarat susţinător al proiectului minier Roşia Montană şi al tuturor proiectelor similare.
Rubrică realizată de cotidianul economic www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co