Economic

Actualitatea economică

Lemet a deschis un nou magazin la Ploieşti
Producătorul de mobilă Lemet a deschis un nou magazin la Ploieşti.
Magazinele de mobilă ale producătorului Lemet operează sub brandul Lem’s şi sunt amenajate la acelaşi standard calitativ în toate judeţele ţării. Cel mai nou magazin Lem’s din Ploieşti oferă consumatorului un spaţiu generos, aproximativ 550 mp de showroom, în care producătorul a expus întreaga sa gamă de programe de mobilier. „Investiţia în acest spaţiu Lem’s s-a ridicat la aproximativ 450.000 lei. În Ploieşti, am deschis magazinul cu numărul 108 din reţeaua Lem’s”, a declarat directorul Adrian Rizea.
Magazinul este situat în cel mai nou centru comercial din Ploieşti, Galeria Kaufland Nord. Noul magazin este a doua locaţie din Ploieşti, primul fiind situat în Complex Aurora Vest Nr. 1

Vaticanul vrea o bancă centrală mondială
Vaticanul a solicitat reformarea radicală a sistemului financiar mondial. Aceasta ar include crearea unei autorităţi publice globale şi a unei „bănci centrale” care să administreze economia şi să supravegheze instituţiile financiare, ce sunt depăşite şi, deseori, ineficiente în lupta cu criza, transmite YahooNews.
Propunerea, făcută de către Consiliul Pontifical pentru Dreptate şi Pace, a fost dată publicităţii ieri. Obiectivul este o nouă ordine economică mondială, bazată pe etică şi căutarea binelui comun.

Honeywell îşi face fabrică în Prahova
Grupul industrial american Honeywell, unul dintre cei mai mari zece exportatori români, analizează construcţia unei fabrici de plăcuţe de frână lângă Ploieşti. Producţia, care ar putea fi lansată până la sfârşitul anului următor, ar fi destinată autovehiculelor de pe piaţa europeană. Fabrica de la Ploieşti ar fi prima unitate de producţie a Honeywell în Europa echipată complet cu linii de producţie folosind tehnologie de ultimă oră Hot Press, potrivit unui comunicat al Honeywell. Tehnologia Hot Press asigură o calitate mai bună, creşte eficienţa energetică şi timpul de livrare, reducând costul pe ansamblu al producţiei. David Cote, preşedinte şi CEO al grupului american, a venit personal în România în luna martie a acestui an pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre acordarea unui ajutor de stat pentru un proiect de investiţie de circa 100 de milioane de euro, care ar putea ajunge însă chiar la 200 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă.
Honeywell are peste 1.500 de angajaţi în România, iar la nivel global, grupul are aproximativ 130.000 de salariaţi în 100 de ţări. Printre clienţii români ai Honeywell se află şi rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co