Economic

Actualitatea economică

Tranzacţie cu acţiuni BCR şi Erste pentru SIF Muntenia

Conducerile SIF Muntenia şi Erste Group Bank AG au semnat documentele ce vizează tranzacţiile aferente valorificării participaţiei deţinute la Banca Comercială Română. Valorificarea participaţiei SIF Muntenia la BCR va avea atât o componentă de plată în numerar, cât şi o componentă de schimb de acţiuni, se arată într-un raport către Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, SIF Muntenia SA vinde un număr de 84.766.302 acţiuni BCR. Structura tranzacţiei este următoarea: 51.510.000 acţiuni la un preţ de 1,0385 lei/acţiune; 33.256.302 acţiuni emise în anul 2011 în urma încorporării profitului aferent anului 2010 la un preţ de 0,5 lei/acţiune.
SIF Muntenia SA primeşte acţiuni Erste Group Bank AG în schimbul a 324.871.000 acţiuni BCR, la o rată de schimb de 127,9583 acţiuni BCR pentru o acţiune EGB emisă. Pentru acţiunile rămase, SIF Muntenia a încheiat un contract de opţiune vânzare/aport, opţiune ce poate fi exercitată în anii 2012 şi 2013 în condiţiile precizate mai sus, potrivit raportului. Participaţia SIF Muntenia în Erste Group Bank AG, astfel obţinută, face obiectul unei restricţii la vânzare după cum urmează: SIF Muntenia poate efectua acte de dispoziţie cu acţiunile Erste Group Bank AG în limita a câte unui procent de maxim 25% din pachetul total de acţiuni EGB dobândite, atât imediat după achiziţie, cât şi după intervale de 6, 12 şi 18 luni. După încheierea termenului de 18 luni de la data achiziţiei nu mai există restricţii la vânzare, se precizează în raportul SIF Muntenia către Bursă.

Sebastian Ghiţă, cel mai bogat om din regiunea Muntenia

Luni a apărut pe piaţă ediţia din 2011 a Topului Forbes 500 de miliardari din România. Potrivit acestuia, în regiunea Muntenia se regăsesc 35 de miliardari, a căror avere însumează 904 milioane de euro. Cel mai bogat om de afaceri din regiune este omul de afaceri Sebastian Ghiţă, cu o avere estimata de Forbes la 70-73 de milioane de euro, dublu faţă de clasamentul din 2010. Ghiţă se situează pe locul 65 în Topul Forbes. „Anul 2010 a fost un an foarte bun pentru Ghiţă şi afacerile lui, care aproape s-au dublat în valoare. Pe de o parte, avem şi achiziţia de 99,9% din acţiunile retailerului Flanco, business cumpărat la sfârşitul anului trecut de Ghiţă şi partenerul său Iulian Stanciu, cu o infuzie de capital de doar 4 milioane de euro şi datorii bancare preluate de 10 milioane de euro. Distribuitorul IT Asesoft Distribution a înregistrat afaceri în valoare de 136 de milioane de euro în 2010, iar pentru anul acesta vizează un nivel de până la 165 de milioane de euro”, scrie Forbes.
Sebastian Ghiţă, în vârstă de 33 de ani, are afaceri în domenii ca IT, retail online, vinificaţie, imobiliare, mass-media.

Donaţie de 170.000 euro pentru sănătatea prahovenilor

Sensiblu a realizat donaţii de peste 170.000 de euro pentru sănătatea pacienţilor din judeţul Prahova, în lunile septembrie şi octombrie a.c. Astfel, Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti beneficiază, din această lună, de un ecograf de ultimă generaţie Voluson E 8 produs de General Electric. Aparatul este dotat cu softuri ce permit evaluarea cu fineţe a sarcinii în funcţie de trimestru sau de organ: softuri dedicate pentru urmărirea evoluţiei fătului pe întreg parcursul sarcinii, pentru ecografia de cord fetal, softuri de evaluare a craniului fetal etc. Datorită rezoluţiei înalte, aparatul permite depistarea unei game largi de malformaţii fetale mai devreme decât permit alte ecografe. Anual au loc 5.000 de naşteri la acest spital. De asemenea, Spitalul de Pediatrie din Ploieşti beneficiază de 45 de paturi şi saltele noi, precum şi de aparate de aer condiţionat care îmbunătăţesc considerabil condiţiile de internare pentru copii.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co